Ομάδα της Premier League έχει στη λίστα τον Κώστα Θυμιάνη με Βuy out στα 4 εκατομμύρια

Τον διεθνή μέσο της Ξάνθης Κώστα Θυμιάνη παρακολουθεί η Leeds United του σπουδαίου Μαρσέλο Μπιέλσα, που συνεργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια με τον Τζέιμι Μονρόι.

Ήδη, στα 20 του, μετράει 3 χρόνια ως επαγγελματίας και μια ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2024, με μπάι άουτ 4.000.000 ευρώ! 

Ξεκίνησε ως πολυσύνθετος αμυντικός (στόπερ, μπάκ και κόφτης) αλλά πλέον ο Πορτογάλος προπονητής του, με τις επιρροές απο Μπιέλσα και την αγγλική… προέλευση, τον καθιερώνει ως 6-8άρι με…προοπτική υπερήφανης πώλησης στο εξωτερικό, όπως αποκαλύπτει το sportdog.

Η διοίκηση της Ξάνθης δείχνει εμπιστοσύνη και να βλέπει ως επένδυση το πρότζεκτ – Θυμιάνη, σχεδιάζοντας να τον «μοσχοπουλήσει» στην… Αγγλία! Με μεγάλο όπλο για την φετινή σεζόν την εμπιστοσύνη του νέου κόουτς στα ποδοσφαιρικά προσόντα του 20χρονου διεθνή με την Ελπίδων, όπως αναφέρετε στο ίδιο ρεπορτάζ.

Ο Θυμιάνης ενώ έχει ανανεώσει το συμβολαιό του ως το 2024, κλήθηκε εσχάτως μαζί με τους εκπροσώπους του, για την τροποποίηση των οικονομικών όρων! Κοινώς για αναπροσαρμογή των αποδοχών του (τώρα είναι κοντά στις 30.000 ετησιως) και προσθήκη-κίνητρα με μεγάλα μπόνους ενώ η διοίκηση επιθυμεί να αυξηθεί και το υπάρχον μπάι άουτ του, παρότι είναι πολύ υψηλό για ομαδα SL2 (4.000.000 ευρώ).

Ο Μονρόι λοιπόν, δεν είναι απλά προπονητής, αλλά με βάση τις γνωριμίες και το… παρελθόν του, έχει άκρες σε πολλές αγορές και διάφορες πιάτσες (σκάουτς, ατζέντηδων, κόουτς). Και το… προνόμιο να είναι συχνότατα συνομιλητής του Μπιέλσα, με τον οποίο έχουν κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης. Όλο αυτό στην Ξάνθη μπορούν κάλλιστα να το εκμεταλευτούν στην περίπτωση του Θυμιάνη και πάνω εκεί το δουλεύουν. 

Ο 20χρονος μεσοαμυντικός έχει… προωθηθεί στον Μπιέλσα, στον οποίο αρέσει και θα συνεχίσει να τον σκανάρει μέσα στην σεζόν. Ίσως μάλιστα να μην είναι καθόλου συμπτωματικό, αλλά να έχει να κάνει και με την τα θέλω του Μπιέλσα, πως ο Μονρόι απο μεσοαμυντικό θέλει και προσπαθεί να κάνει μεσοεπιθετικό τον Θυμιάνη. Για αυτό παρότι τον βάζει 6άρι, του ζητάει να προωθείται, να αναλαμβάνει περισσότερες δημιουργικές πρωτοβουλίες και να τον βελτιώσει το επιθετικό κομμάτι.

Παρά το έντονο ενδιαφέρον από ομάδες του «Βig 5» με πιο έντονο αυτό της ΑΕΚ, η διοίκηση της Ξάνθης δεν θέλει την… πίεση απο τις μεγάλες ελληνικές ομάδες,με σαφή πρόθεση να καταφέρει να σπρώξει τον Θυμιάνη στον εξωτερικό , απο όπου θεωρεί ο τι μπορεί να πιάσει τα διπλά ή και τα τριπλά!