Σοβαρή πιθανότητα να περάσει άνευ αγώνα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος η Ξάνθη

Την Πέμπτη (30/9) θα γίνει η κλήρωση της 4ης φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας, στην οποία θα συμμετέχει η Ξάνθη ως μοναδική εκπρόσωπος της Θράκης στον θεσμό.

Οι αγώνες στην 4η φάση θα είναι νοκ άουτ και αναμένεται να διεξαχθούν στις 6/10. Στην κληρωτίδα για την 4η φάση θα μπουν οι 23 ομάδες που προκρίθηκαν και θα βγουν 9 ζευγάρια. Υπάρχει ενδεχόμενο πρόκρισης στην επόμενη φάση άνευ αγώνα για τον ΑΟΞ, καθώς πέντε ομάδες θα περάσουν χωρίς αγώνα στην 5η φάση.

Εκεί θα βρεθούν οι 14 που προκρίθηκαν (9 από τις αναμετρήσεις και οι 5 χωρίς αγώνα) και θα συναντήσουν τις 10 ομάδες της Super League (σύνολο 24 ομάδες). Εξαιρούνται από τη διαδικασία οι «ευρωπαίοι», Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης.

Οι ομάδες που θα δώσουν το παρών στην κλήρωση είναι: Ξάνθη, Προοδευτική, Διαγόρας, Καλαμάτα, Εργοτέλης, Κηφισιά, Καλλιθέα, Άγιος Νικόλαος, Ηλιούπολη, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου, ΦΣ Κοζάνη, ΑΕ Λευκίμμης, Λεβαδειακός, ΑΕΛ, Ηρακλής, Πανσερραϊκός, Νίκη Βόλου, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΑΟ Υπάτου, Αλμωπός Αριδαίας και Αιγάλεω.