Ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας για την απώλεια του Σάκη Ψωμά: «Στην πρώτη αποστολή του έτριβα τα μάτια μου»

Ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας, με ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια αποχαιρέτησε τον Σάκη Ψωμά, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία τους, από την οποία αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, στη συνέχεια «έτριβα τα μάτια μου», όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε.

Ο Θεόδωρος Κοκκάλας ανέλαβε την διοίκηση της ομάδας το μακρινό 1984, όταν η ομάδα είχε υποβιβασθεί στην Γ’ Εθνική και παίρνοντας σε πολύ μικρή ηλικία αυτό το ρίσκο, αφού τότε ήταν μόλις 32 ετών, μικρότερος ακόμα και από μερικούς παίκτες της ομάδας τότε. Έμεινε στην ομάδα ως το 1994, για δέκα χρόνια και υπό την διοίκησή του η ομάδα κατάφερε από την Γ’ Εθνική όπου είχε υποβιβασθεί να ανέβει και πάλι στην Β’ Εθνική, αλλά και για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική. Κατά τα δέκα αυτά χρόνια, πέρα από τις πολύ καλές πορείες, έπαιξε απολαυστικό ποδόσφαιρο, έφερε σημαντικούς παίκτες, ενώ παράλληλα πρωτοτύπησε και σε πολλούς τομείς.

Αναλυτικά, όσα έγραψε:

«ΨΩΜΑΣ….
Σημερα ο Σακης ο Ψωμας, χθες ο Σακης ο Αραπης, απανωτα χτυπηματα σε λιγες ωρες.
Οταν τον γνωρισα τον Ψωμα, γεγονος ειναι οτι ημουν επιφυλλακτικος. Συνεργαστηκαμε 8-9 χρονια.
Η αποστολη του ηταν να παρακολουθει νεους ποδοσφαιριστες κυριως απ την Β. Ελλαδα.
Στην πρωτη αποστολη του ετριβα τα ματια μου.
Γραπτη εκθεση 2-3 σελιδων με πληρη αναλυση του παικτη και μαλιστα γραφη σε εξαιρετικα Ελληνικα.
Ολοι οι νεοι παικτες που ηρθαν στην Ξανθη και διεπρεψαν περασαν εξετασεις απ το ματι του Σακη.
Σε κανεναν δεν επεσε εξω.
Ακομη και αυτους που δεν μπορεσαμε να αποκτησουμε και πηγαν σε μεγαλυτερες ομαδες.
Προσφατα με επισκεφθηκε στο σπιτι με τον γιο του Μαρινο.Θυμηθηκα οτι ειχα μια εκθεση που ξεμεινε σε ενα συρταρι (δεν κρατω αρχειο).
Την εδειξα στον γιο του και με ρωτησε αν μπορει να την κρατησει.
Φυσικα του ειπα. Ηταν για ποδοσφαιριστής του Εθνικου Σιδηροκαστρου. Δεν μπορεσα να τον φερω στην Ξανθη και εκανε καριερα στον ΗΡΑΚΛΗ και την ΑΕΚ, Κων/δης Σωτηρης.
Αριστος ποδοσφαιριστης,σκαουτερ αλλα κυριως ΠΑΤΕΡΑΣ.
Του στοιχισε αφανταστα ο προωρος χαμος την γυναικας του
».