«Πιο σταθερός ο Αθανασιάδης από Πασχαλάκη, αλλά…» η σύγκριση του Ρόκα

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Ισπανός σκάουτερ του Παναθηναϊκού, Μανουέλ Ρόκα, με θητεία τόσο σαν τερματοφύλακας όσο και σαν προπονητής με τον Πανθρακικό.

Μίλησε για τις καλές εμφανίσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, συγκρίνοντάς τον με τον Αθανασιάδη από τα χρόνια στον Πανθρακικό, ενώ αναφέρθηκε και για το πέρασμα του από τον Ηρακλή.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, δεν έχει χαλάσει η συνεργασία μου με την ομάδα, είμαι ακόμη σκάουτερ και θέλουμε κάθε χρόνο να τα πάμε καλύτερα. Προσπαθούμε να έχουμε καλό υλικό και να προτείνουμε καλούς ποδοσφαιριστές στον προπονητή, μετά και την νίκη με 5-1 επί του Βόλου, νομίζω ότι θα κάνουμε πιο σταθερή πορεία.»

Για την σύγκριση Πασχαλάκη-Αθανασιάδη στον Πανθρακικό: «Θυμάμαι τότε στον Πανθρακικό, ότι είχαμε δύο πολύ καλούς νεαρούς τερματοφύλακες, τον Αθανασιάδη και Πασχαλάκη. Στον Πανθρακικό έπαιζε ο νορμάλ Αθανασιάδης, αλλά αν για παράδειγμα παίζαμε τελικό Τσάμπιονς Λίγκ θα έβαζα τον Πασχαλάκη, γιατί για τέτοια ματς χρειάζεται ένας τρελός. Αλλά για διάρκεια πρωταθλήματος θέλεις έναν σταθερό τερματοφύλακα. Βεβαίως, με τον Αθανασιάδη πήγαμε πολύ καλά, εκείνη τη χρονιά σωθήκαμε από εκεί που δεν το περιμέναμε, αλλά ο Πασχαλάκης δεν το άφησε πότε, πάντα ήταν πρώτος στις προπονήσεις, παρόλο που δεν έπαιξε είχε πάντα καλή διάθεση. Δημιουργούσε καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, πότε δεν μπορείς να κατεβάσεις τα χέρια και να το αφήσεις. Ο Πασχαλάκης και ο Αθανασιάδης, έχουν διαφορετικό στιλ τερματοφύλακα παρόλο που έχουν πολλά προσόντα. Ο Πασχαλάκης μπορεί να αποκρούσει αυτό που δεν το περιμένεις ενώ ο Αθανασιάδης είναι ένας πορτιέρο πολύ σταθερός. Βεβαίως, ο Πασχαλάκης βελτιώθηκε αρκετά».

Για Ηρακλή: «Τότε δεν ήταν και πολύ σταθερά τα πράγματα, χώρισε η διοίκηση σε δύο κομμάτια, δεν είχαμε και τις καλύτερες συνθήκες. Τότε ήταν πολύ δύσκολα, παρόλα αυτά ανέλαβα την ευθύνη γιατί είχα μια καλή ενδεκάδα, είχαμε Περόνε, Κλείτον και Χασημέρη. Τους ήθελα αυτούς τους ποδοσφαιριστές ως κορμό, έτσι ώστε να είμαστε υψηλά στην βαθμολογία. Αλλά όταν ήρθε ο Γενάρης, έδιωξαν δύο ποδοσφαιριστές που ήταν βασικοί, οπότε δεν είναι σωστό να αλλάζεις ενδεκάτους παίκτες. Εκεί είχαμε, τουλάχιστον καλούς βασικούς παίκτες».