Πένθος στον ΑΟΞ! «Έφυγε» ο σκόρερ του πρώτου γκολ στην ιστορία του…

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το βράδυ για τον κόσμο της Ξάνθης, αφού «έφυγε» από τη ζωή ο σκόρερ του πρώτου τέρματος στην ιστορία του ΑΟΞ σε ηλικία 71 ετών.

Πρόκειται για τον Σάκη Ψωμά, τον σκόρερ του πρώτου γκολ του ΑΟΞ, αλλά και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΟ Ξάνθης «Ο Δημόκριτος». Ο Ψωμάς που «έφυγε» σε ηλικία 71 ετών είχε υπηρετήσει την οικογένεια του ΑΟΞ από πολλά πόστα πέραν από αυτό του ποδοσφαιριστή, ενώ είχε προσφέρει πολλά και στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ανακοίνωση εξέδωσε αμέσως και ο ΑΟ Ξάνθης, στέλνοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και ιδιαίτερα στο μέλος του Δ.Σ. και κόρη του εκλιπών, Σοφία Ψωμά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΟΞ:

«Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του Σάκη Ψωμά, του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΑΟΞ, ο οποίος είχε σημειώσει και το πρώτο ιστορικό γκολ, με το οποίο ξεκίνησε η μεγάλη ιστορία της ομάδας μας.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στις 24/12/1948 στην Ξάνθη κι εκτός από την ποδοσφαιρική του προσφορά στα πρώτα χρόνια του ΑΟΞ, στη δεκαετία του ’80 είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν βοηθός προπονητή και σαν σκάουτερ, ενώ ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών “Δημόκριτος”.

Η Διοίκηση του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στο μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Σοφία Ψωμά για την απώλεια του πολυαγαπημένου της πατέρα. Σύσσωμη η οικογένεια της ομάδας μας στέκεται στο πλευρό της».