Super League: Βασικός Μπαξεβανίδης αλλά παγκίτης Λισγάρας στη λευκή ισοπαλία του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ιωνικό

Έχοντας από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες, Απόλλων Σμύρνης και Ιωνικός έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο της Ριζούπολης στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και οι δύο αντίπαλοι μοιράζονται -ήδη από νωρίς στη σεζόν- δύο πολύτιμους βαθμούς ενόψει της μάχης που αναμένεται να δώσουν στη διάρκεια της σεζόν για την παραμονή.

Στο ντεμπούτο του Τζιαλούκα Φέστα, θέση βασικού πήρε στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κομοτηναίος δεξιός μπακ Δήμος Μπαξεβανίδης, ενώ στον πάγκο έμεινε ο πρώην στόπερ του ΑΟΞ Χρήστος Λισγάρας.

Το πρώτο μέρος ανήκε στον Απόλλωνα, με την «Ελαφρά Ταξιαρχεία» να πιέζει τον Ιωνικό στο δικό του μισό· δημιουργώντας μερικές καλές στιγμές ώστε να προηγηθεί, όπως με την σκαστή κεφαλιά του Ντάουντα στο 26′, το απελπιστικά άστοχο πλασέ του Σαλί στο 37′ και το σουτ του Τουτουαρίμα στο 41′ που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Νίκαιας πατούσε καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο, ύστερα από τις τακτικές παρεμβάσεις του Δημήτρη Σπανού. Μέσα σε δύο λεπτά οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν προβλήματα στην αμυντική γραμμή του Απόλλωνα και ειδικά στον έμπειρο Μπρούνο Άλβες. Αρχικά, στο 68’ σε σέντρα του Κωνσταντινίδη, παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ ενώ στο επόμενο λεπτό έκανε ένα απίστευτο, για την εμπειρία του λάθος, βγάζοντας τον Μάναλη τετ α τετ που σκόραρε, αλλά ευτυχώς για τον Πορτογάλο και τον Απόλλωνα, ο παίκτης του Ιωνικού ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε από το VAR.

Στα τελευταία λεπτά (84’) οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τσιλούλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.