Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση με σούπερ Ιμπραΐμι μέσα στην Άρτα ο ΑΟΞ!

Την νίκη-πρόκριση με 0-2 πανηγύρισε ο ΑΟΞ στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας επί του Καραϊσκάκη στην νοκ άουτ αναμέτρηση για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με τον καλύτερο τρόπο συστήθηκε για την ομάδα της Ξάνθης ο Σκοπιανός σέντερ φορ Μπεσάρτ Ιμπραΐμι, αφού με δύο δικά του τέρματα «καθάρισε» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Παρότι οι γηπεοδύχοι μπήκαν επιθετικά στο παιχνίδι, η Ξάνθη κατάφερε να πάρει πρβάδισμα στο σκορ στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία στο 15′, με τον Ιμπραΐμι να εκτελεί το κόρνερ και παίρνοντας το ριμπάουντ από την αρχική απομάκρυνση των αμυντικών, απέφυγε τον Σταματή και εκτέλεσε τον Ουάντερσον στην κλειστή γωνία για το 0-1.

Σρο 26′ ο Καραϊσκάκης είχε την κορυφαία του ευκαιρία στο ματς να ισοφάρίσει, με τον Ρούνεϊ να κάνει ωραία σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι, τρεις παίκτες αν μη συνεννοούνται για το ποιος σκοράρει, ενώ στη συνέχεια, μετά από νέα σέντρα του Ρούνεϊ, ο Φαν Ίπερεν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 37′ ο Πλατέλλας δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ουάντερσον, ενώ στο 43′, ήρθε το 0-2 και πάλι με τον Ιμπραϊμι, αφού με ατομική ενέργεια από αριστερά επιχείρησε το διαγώνιο σουτ για να απλοποιήσει την κατάσταση και να «κλειδώσει» σε μεγαλό βαθμό την πρόκριση του ΑΟΞ πριν την ανάπαυλα.

Στο β’ μέρος η Ξάνθη ήταν και πάλι κυρίαρχη, με τον ρυθμό να έχει πέσει αισθητά και να ελέγχει την εξέλιξη του παιχνιδιού μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης, που της χάρισε το εισιτήριο για την επόμνη φάση της διοργάνωσης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Κατοίκος (Ισσά – Νικολάου) με 4ο διαιτητή τον Μαχαίρα της ΕΠΣ Αθήνας.

Κίτρινες: Μπεκατώρος – Δεληγιαννίδης, Μονρόζ

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Τζουκάνοβιτς): Χουάντερσον, Τάμπας, Φαν Ίπερεν, (63′ Ναζίμ), Μπεκατώρος, Κλιγγόπουλος, Βαφειάδης, Κορέλας, Ρουμπαγκούκα (63′ Φετεινίδης), Σταματής (89′ Καζέλης), Δερμιτζάκης (89′ Πάνος), Ρούνεϊ.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μονρόι): Ίτσο, Ουνγιαλίδης (46′ Φαζός), Δεληγιαννίδης (46′ Τζανακάκης), Μπάτζιος, Μιχαήλ, Παπάζογλου, Θυμιάνης (59′ Γκινσάρι), Γκόμεζ, Μονρόζ, Πλατέλλας (82′ Δημητριάδης Τ.), Ιμπραΐμι (89′ Διαμαντόπουλος).