Κύπελλο Ελλάδος: Μια 11άδα tips για το πρώτο επίσημο ματς για τον ΑΟΞ κόντρα στον Καραϊσκάκη στην Άρτα (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Από την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος μπαίνει το απόγευμα ο ΑΟ Ξάνθη στον θεσμό, συμμετέχοντας στην διοργάνωση μετά από διακοπή μιας σεζόν λόγω του αποκλεισμού πέρυσι των ομάδων της SL2 εξαιτίας του κορονοϊού.

Οπως πριν από κάθε επίσημο ματς του ΑΟΞ το ThrakiSportS σας βάζει στο κλίμα της μεγάλης αναμέτρησης παρουσιάζοντας μια 11άδα από tips για αυτόν τον σημαντικό αγώνα κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης στην Αρτα.

1. Αυτό είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν τόσο για τον ΑΟ Ξάνθη όσο και για την ΑΕ Καραϊσκάκης. Οι δυο ομάδες θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 που καταρχήν έχει προγραμματιστεί να κάνει σέντρα στις 10 Οκτώβρη. Ωστόσο οι δυο ομάδες δεν θα βρεθούν αντιμέτωπες σε αυτό το πρωτάθλημα, αφού μετά τον καταρτισμό των ομίλων την περασμένη Τρίτη οι Αρτινοί τοποθετήθηκαν στον Νότιο Όμιλο ενώ οι Θρακιώτες προφανώς θα βρίσκονται στον Βόρειο.

2. Πέρυσι οι δυο ομάδες συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της SL2 και οι δυο μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι και οι μόνες που υπάρχουν στην προϊστορία των δυο ομάδων. Στην Αρτα η Ξάνθη είχε κερδίσει πολύ δύσκολα με 1-0 χάρη σε ένα πέναλτι του Εμπερτ δέκα λεπτά πριν το τέλος, το οποίο είχε αμφισβητηθεί έντονα από τους γηπεδούχους. Στα Πηγάδια οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την εκτέλεση πέναλτι αλα Πανένκα για… κλάματα του Σάββα Σιατραβανη. Εκείνοι οι δυο χαμένοι βαθμοί στοίχισαν τελικά την άνοδο στον ΑΟΞ, κρίνοντας βέβαια εκ του αποτελέσματος, αφού η ομάδα της Ξάνθης τερμάτισε στην δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ ο Καραϊσκάκης προτελευταίος και αν δεν είχαμε την αναδιάρθρωση, θα είχε υποβιβαστεί στην Football League αλλά στέρησε παρόλα αυτά την άνοδο στην ομάδα της Θράκης.

3. Η Ξάνθη θα αγωνιστεί σε αγώνα Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 621 ημέρες. Ήταν 14 Ιανουαρίου του 2020 όταν έπαιζε για τελευταία φορά στο Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Άρη στο «Βικελίδης», στη ρεβάνς της ήττας με 0-1 στο Xanthi FC Arena. Τότε ο Άρης είχε επικρατήσει με 2-1 με γκολ των Σάσα και Ιντέγε, αν και η Ξάνθη είχε προηγηθεί 0-1 με γκολ του Φοσέ. Την περσινή σεζόν με την παρωδία της καθυστέρησης της έναρξης της Super League 2, αναμενόμενα όλες οι ομάδες της κατηγορίας αλλά και της Football League έμειναν εκτός διοργάνωσης, αφού τους στερήθηκε το δικαίωμα στο… όνειρο.

4. Εκτός αποστολής της Ξάνθης έμεινε ο Τάσος Κρητικός που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στην προπόνηση της Πέμπτης, καθώς και ο Τσέλλιος ενώ και ο Ζαντέρ αν και μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας έμεινε επίσης εκτός επειδή είχε χάσει αρκετές προπονήσεις. Ο Τζέιμι Μονρόι επέλεξε τους εξής 22 ποδοσφαιριστές: Ίτσο, Γιακουμής, Πολίμος, Ουνγιαλίδης, Τζανακάκης, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Παπάζογλου, Φαζός, Δεληγιαννίδης, Μονρόζ, Πλατέλλας, Δημητριάδης Τ., Δόρης, Μόνζε, Θυμιάνης, Γκόμεζ, Γκινσάρι, Τσελεμπάκης, Διαμαντόπουλος, Άνταμ, Ιμπραΐμι. 

5. Ο Καραϊσκάκης ολοκλήρωσε το Σάββατο την προετοιμασία του με τον Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς να αποφασίζει για την τελική 20αδα λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Το ρόστερ του Καραϊσκάκη απαρτίζουν οι Χουάντερσον, Σοϊλεμέζογλου (τραυματίας), Μπότσαρης, Τάμπας, Φετεινίδης, Φαν Ίπερεν, Γιαννιώτης, Κλιγγόπουλος, Μερτύρης, Μπεκατώρος, Πάνος, Κρισμάρεβιτς, Γλυνός, Ρουμπανγκούκα, Ενγκομπά, Ναζίμ, Βαφειάδης, Δερμιτζάκης, Κορέλας, Ντοναλντόνι, Πετράτος, Καζέλης, Πέδρο Ροντρίγκεζ, Γαλεάδης, Ζιώβας, Σταματής, Ρούνεϊ και Κοντοπούλης.

6. Η αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων, καθώς δεν είναι έτοιμο λόγω κάποιων εργασιών που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οπως ανακοινώθηκε, η έδρα άλλαξε και το ματς μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αρτας δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερο κόσμο να το παρακολουθήσει.

7. Διαιτητής ορίστηκε από την ΚΕΔ την Πέμπτη ο Κωνσταντίνος Κατοίκος της ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Αλέξανδρός Ίσσας και Χρήστος Νικολάου επίσης από την ΕΠΣ Αθηνών, με 4ο τον Στράτο Μαχαίρα από την ΕΠΣ Αθηνών και παρατηρητή τον Χρυσόστομο Μάνθο από την ΕΠΣ Αχαΐας.

8. Ο ΑΟ Ξάνθη είναι η μοναδική θρακιώτικη ομάδα που έχει απομείνει στον θεσμό και έχει ως μεγαλύτερη στιγμή σε αυτόν την συμμετοχή της στον τελικό του 2015 κόντρα στον Ολυμπιακό. Στην φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος άλλες τρεις ομάδες από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Ο Ορφέας Ξάνθης αποκλείστηκε από τον Αγροτικό Αστέρα στην 1η φάση ενώ η Αλεξανδρούπολη και ο Αρης Αβάτου προκρίθηκαν μεν στην 2η φάση αλλά αποκλείστηκαν σε αυτήν από Αχέροντα Καναλακίου και Εδεσσαϊκό αντίστοιχα.

9. Σύμφωνα με τους μπουκ, η Ξάνθη είναι το μεγάλο φαβορί για την αναμέτρηση στην Αρτα. Η νίκη της Ξάνθης παίζεται στο 1.75 ενώ ο άσσος-πρόκριση του Καραϊσκάκη στο 4.60 και η ισοπαλία στην κανονική διάρκεια της αναμέτρηση στο 3.35. Μάλιστα και στα μακροχρόνια στοιχήματα η Ξάνθη είναι η ομάδα που έχει την μικρότερη απόδοση για κατάκτηση του τροπαίου από τις ομάδες της Super League 2, άρα που θεωρείται το πρώτο φαβορί για κατάκτησή του αν ήταν να το πάρει μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, έστω και αν απόδοση αυτή είναι στο… 3.000.

10. Το παιχνίδι ΑΕ Καραϊσκάκης – ΑΟ Ξάνθη ξεκινά στις 4.00 το μεσημέρι της Κυριακής αλλά δεν έχει τηλεοπτική μετάδοση, ούτε σε επίπεδο live streaming παρά μόνο ιντερνετική, μέσα από το live blogging του ThrakiSportS. Πρέπει οπωσδήποτε από τον αγώνα αυτόν να αναδειχθεί νικητής που θα προκριθεί στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού είναι αναμέτρηση νοκ-άουτ, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και εφόσον δεν υπάρχει και πάλι νικητής, η διαδικασία των πέναλτι.

11. Πέρα από το παιχνίδι αυτό, σήμερα διεξάγονται άλλες 19 νοκ άουτ αναμετρήσεις για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ξεχωρίζουν τα ματς Αχέρων Καναλακίου-Ολυμπιακός Βόλου, Εδεσσαϊκός-Κοζάνη, ΑΕ Λευκίμμης-Απόλλων Πόντου, Ποσειδών Μηχανιώνας-Λεβαδειακός, Απόλλων Λάρισας-ΑΕΛ για τον Βόρειο Όμιλο και ΟΦ Ιεράπετρας-Καλαμάτα, ΠΑΟ Ρουφ-Εργοτέλης, Νέα Αρτάκη-Κηφισιά, Διαγόρας Βραχνέικων-Παναχαϊκή. Την Τετάρτη θα διεξαχθει ο τελευταίος αγωνας Αιγάλεω-Χανιά. Ηδη από το Σάββατο έχουμε τις πρωτες δυο ομάδες που προκρίθηκαν. Είναι ο Διαγορας Ρόδου που νίκησε με 1-0 στην Κρήτη τον Αρη Σούδας και Προοδευτική που στο μεγάλο πειραϊκό ντέρμπι λύγισε στα πέναλτι τον Εθνικό με 2-4, αφού η κανονική διάρκεια και η παράτηση έληξαν με τις δυο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2.