Αποθέωση Αντετοκούνμπο από Σχορτσανίτη! Αποκαλύψεις για την περίοδο που τους είχε υπό την… προστασία του

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε στην Cosmote TV για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον οποίο είχε πάρει υπό την προστασία του όταν ο σταρ των Μπακς ήταν μικρός, υποστηρίζοντας ότι ο “Greek Freak” αποτελεί παράδειγμα και είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Με τον Γιάννη να έχει αποκαλύψει στο παρελθόν πως όταν ήταν παιδί ο Σχορτσανίτης βοηθούσε αυτόν και τον Θανάση, ο παλαίμαχος σέντερ κλήθηκε να μιλήσει στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε ο “Greek Freak” στην Cosmote TV για τον σταρ των Μπακς και έσταζε μέλι για όλη την οικογένεια.

Ο “Big Sofo” αναφέρθηκε στον τρόπο που δουλεύει ο Γιάννης που αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά, την εξέλιξή του καθώς και ότι κατά την γνώμη του ο σταρ των Μπακς είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Αναλυτικά ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δήλωσε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

“Και ο Γιάννης και ο Θανάσης και γενικά όλη η οικογένεια, αυτό που έχει καταφέρει είναι τρομερό, γιατί δείχνει στον κόσμο ότι με σκληρή δουλειά και πίστη μπορείς να τα καταφέρεις.
Ο Γιάννης μας έχει δείξει ότι έχει πιστη στον εαυτό του, στην οικογένειά του και τον Θεό και είναι πρόθυμος να κάνει τόση σκληρή δουλειά.
Είναι πραγματικά τρομερό, η σειρά των τελικών και γενικά τα playoffs ήταν τρομακτική. Κάνανε τρομερά παιχνίδια όλοι οι παίκτες των Μπακς, αλλά ο Γιάννης πραγματικά ξεχώρισε. Είναι απίστευτο να βλέπεις το παιδί που κάναμε προπόνηση μαζί να τον συγκρίνουν τώρα με τους καλύτερους παίκτες”.

Για το ποια είναι η συμβουλή που του έχουν ζητήσει ή έχει δώσει στα αδέλφια Αντετοκούνμπο: “Να αγαπάνε πάντα αυτό που κάνουν και να μην αφήσουν τα πράγματα έξω από το μπάσκετ να τους επηρεάσουν. Δεν πιστεύω ότι ο Γιάννης χρειάζεται συμβουλή. Για εμένα (σ.σ ο Γιάννης) είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.
Το παρελθόν είναι από την άποψη ότι ο σεβασμός που έχει στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ είναι τεράστιος. Ξέρει τα πάντα, σέβεται τους πάντες, ξέρει πού στάθηκε για να φτάσει μέχρι εκεί και δείχνει την ταπεινότητά του.
Το παρόν είναι το πώς μας εκπροσωπεί και μας έχει βάλει στον χάρτη του παγκόσμιου μπάσκετ. Έχουν μάθει όλοι για την Ελλάδα και τι ταλέντα μπορεί να βγάλει και το μέλλον είναι ότι με την σκληρή δουλειά του.
Το μέλλον είναι για τον τρόπο του δείχνει τον δρόμο στα νέα παιδιά για να προπονηθούν”.