Ανθρωποκυνηγητό μεταναστών μέσα στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Στον αύλειο χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής εισήλθε στις 10 περίπου το βράδυ της Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου φορτηγάκι με βουλγαρικές πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν 20 παράνομοι μετανάστες από τη Συρία.

Ο οδηγός – διακινητής του φορτηγού εισήλθε στον αύλειο χώρο, χωρίς φυσικά να γνωρίζει ότι πρόκειται για τη Σχολή Αστυφυλάκων, προκειμένου να ξεφύγει από αστυνομικά οχήματα τα οποία τον καταδίωκαν.

Μετά την είσοδο στη Σχολή, το φορτηγό ακινητοποιήθηκε με τους μετανάστες και τον διακινητή να εξέρχονται του οχήματος και να προσπαθούν να διαφύγουν της σύλληψης.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις από την Α.Δ. Ροδόπης καθώς και συνοριαφύλακες από τα Τμήματα Ιάσμου και Σαπών, οι οποίοι «σάρωσαν» την αχανή έκταση της Σχολής με θερμικές κάμερες προκειμένου να εντοπίσουν τους μετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο δεν φοιτούν δόκιμοι στη Σχολή Αστυφυλάκων, όμως στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός καθώς μέσα στη Σχολή υπάρχουν όπλα και διάφορα άλλου είδους πυρομαχικά.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κλήθηκαν εσπευσμένα το βράδυ της Τρίτης όλοι οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στη Σχολή προκειμένου να ελεγχθούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα κτίρια και οι κοιτώνες.

Τελικά, οι 20 μετανάστες από τη Συρία εντοπίστηκαν ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (22/9) συνελήφθη και ο αλλοδαπός διακινητής λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τη Σχολή.

Ερωτηματικά ωστόσο προκαλεί το γεγονός, πως το φορτηγάκι κατάφερε να εισέλθει με τόση ευκολία στον αύλειο χώρο της Σχολής δεδομένου ότι στην είσοδο υπάρχει σιδερένια καγκελόπορτα και σκοπός; Ήταν άραγε ανοιχτή η καγκελόπορτα και αν ναι, για ποιο λόγο;

Πηγή: https://fonirodopis.gr/