Έμεινε στο ταμείο ανεργίας ο προπερσινός MVP του ΑΟΞ Κάρλος Αμπάντ

Πριν από 14 μήνες αποχωρούσε μαζί με όλη σχεδόν την ομάδα και πριν τα μπαράζ με τον Απόλλωνα ο κορυφαίος παίκτης του ΑΟΞ σύμφωνα με ψηφοφορία, ο Ισπανός τερματοφύλακας Κάρλος Άμπαντ με την μισή Super League και κυρίως τους Άρη και ΠΑΟ να τον θέλουν στις τάξεις τους αλλά αυτόν να επιστρέφει στην Ισπανία και να υπογράφει στην ιστορική Ντεπορτίβο Λα Λορούνια έστω και στην Γ’ Εθνική.

Τα πράγματα εκεί δεν πήγαν καλά και ο 26χρονος (γεννημένος στις 28/6/1995) πορτιέρε μετά την αποτυχία της ομάδας να πάρει την άνοδο αποχώρησε με 14 μόλις παιχνίδια ως ελευθερος από την Λα Κορούνια, ενώ στην Ξάνθη είχε πάρει μέρος σε 28!

Παρά τις προτάσεις από Ισπανία και εξωτερικό δεν συμφώνησε με κάποια πρόταση και τελικά έμεινε στο ράφι τουλάχιστον μέχρι το Γεναρη.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την β’ ομάδα της Τενερίφης σε ηλικία 18 ετών και μετά τις πρώτες του συμμετοχές με την μεγάλη ομάδα, ακολούθησε η διετής παρουσία του στην Ρεάλ Μαδρίτης Β’ με την οποία κατέγραψε 67 συμμετοχές όντας βασικό της στέλεχος τη διετία (2015-2017) κρατώντας το απαραβίαστο της εστίας της σε 18 παιχνίδια.

Επέστρεψε στην Τενερίφη κι από τη στιγμή που είχε 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα κι άλλες τόσες στο κύπελλο, ακολούθησε το επόμενό του βήμα (2018-2019) που ήταν η Κόρδοβα με την οποία ήταν βασικός έχοντας 29 συμμετοχές, ενω και στον ΑΟΞ αγωνίστηκε σε 28 αγώνες.