Αξιώσεις στα περιουσιακά στοιχεία της ιδιοκτήτριας εταιρείας της ΠΑΕ Ξάνθη ισχυρίστηκε ότι έχει η τράπεζα της Αυστραλίας Westpac

Η εταιρεία Mazcon Investments Hellas IKE, η οποία αποτέλεσε το όχημα μέσω της οποίας ο Μπιλ Πάπας απέκτησε την ΠΑΕ Ξάνθη από τους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη, προστέθηκε την Τετάρτη στις νομικές οντότητες επί των οποίων δηλώνει ότι έχει αξιώσεις η τράπεζα της Αυστραλίας Westpac.

Η συγκεκριμένη τράπεζα ουσιαστικά κατηγορεί τον Μπιλ Πάπας ότι με απατηλό τρόπο κατάφερε να αποσπάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και να τα διαθέσει σε άλλα νομικά πρόσωπα στο εξωτερικό. Ο Πάπας είχε υποστηρίξει σε έγγραφη κατάθεση προς τις αρχές της Αυστραλίας ότι δεν του ανήκει πλέον η Mazcon (άρα και η ΠΑΕ Ξάνθη), καθώς πούλησε τις μετοχές του τον περασμένο Μάρτιο.

Το γεγονός ωστόσο ότι ο Μπιλ Πάπας όχι απλά φαίνεται να εξακολουθεί να κατέχει το 99% της Mazcon σύμφωνα με το ΓΕΜΗ και να παραμένει ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, αλλά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο των Πηγαδίων το περασμένο Σάββατο και έκανε και δηλώσεις, είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο στην Αυστραλία.

Η Westpac αμφισβητεί έντονα τον ισχυρισμό του Μπιλ Πάπας ότι πούλησε τις μετοχές του στην Mazcon και πλέον στην ακροαματική διαδικασία που είχαμε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ωρα Ελλάδος) πρόσθεσε την Mazcon στις εταιρείες από τις οποίες έχει αξιώσεις η τράπεζα, αναζητώντας μερικά από τα δεκάδες εκατομμύρια που υποστηρίζει ότι έχασε από τις απατηλές μεθόδους του Πάπας.

Υπενθυμίζεται ότι με δεδομένες αφενός την έγγραφη κατάθεση του Μπιλ Πάπας ότι έχει πουλήσει τις μετοχές του στην Mazcon και αφετέρου τις αξιώσεις τριών διεθνών τραπεζών κατα του Μπιλ Πάπας και νομικών προσώπων στα οποία είναι μέτοχος ή ιδιοκτήτης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει καλέσει για εξηγήσεις την ΠΑΕ Ξάνθη ερευνώντας το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Είναι άγνωστο αν η ΕΕΑ κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, αν υπήρξε κάποια καταγγελία ή αν ζητήθηκε η συνδρομή της από τις αρχές της Αυστραλίας. Εφόσον πράγματι έχει πουληθεί η Mazcon χωρίς να έχει ενημερωθεί η ΕΕΑ, θα υπάρξει κίνδυνος τιμωρίας της ΠΑΕ Ξάνθη. Αλλά και εάν δεν έχει πουληθεί, ενδεχομένως να υπάρξει ζήτημα αναφορικά με την προέλευση των χρημάτων με τα οποία κινείται η Mazcon και μέσω αυτής η ΠΑΕ Ξάνθη, δεδομένων των δικαστικώ εξελίξεων στην Αυστραλία.

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση επί αυτής της υπόθεσης μετά από δύο αναβολές για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, έχει εκ νέου προγραμματιστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από σήμερα…