Συνεχίζει στα Γιάννινα ο Ντίνος Νικολόπουλος!

Στον ΑΓΣ Ιωαννίνων για τον 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής συνεχίζει ο Ξανθιώτης έμπειρος γκαρντ, Ντίνος Νικολόπουλος.

Μετά από μια σεζόν στους Ίκαρους Σερρών και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, που διακόπηκε πρόωρα εξαιτίας των απαγορεύσεων και των μέτρων κατά του Covid-19, συμφώνησε και ανακοινώθηκε στους φιλόδοξους Ηπειρώτες.

Η ενασχόλησή του με το μπάσκετ ξεκίνησε από την Ξάνθη, όπου απέκτησε και τις πρώτες παραστάσεις του σε υψηλό επίπεδο, καθώς από το 2005-2007 με τη φανέλα του Α.Σ. Ξάνθης αγωνίστηκε στην Α2. Τη σεζόν 2005-2006 η ομάδα του τερμάτισε στη 12η θέση με ρεκόρ 13-17, ενώ την αμέσως επόμενη η πορεία της ακριτικής ομάδας ήταν ακόμα καλύτερη καθώς ολοκλήρωσε την παρουσία της στην Α2 στην 9η θέση με ρεκόρ 14-16. 

Επόμενος σταθμός ήταν ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Με τους “Πόντιους” αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική, τερματίζοντας στην 1η θέση του 2ου ομίλου του Βορρά με 24 νίκες και μόλις 2 ήττες και πήρε το εισιτήριο για τη Β΄ Εθνική. 

Από το 2008-2010 άλλαξε φανέλα, φορώντας αυτή του Αριστοτέλη Επανομής, πριν αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στις Εθνικές Κατηγορίες με τη φανέλα της ΜΕΝΤ.

Μετά από τις εξαιρετικές σεζόν του με τη ΜΕΝΤ, ο Νικολόπουλος συμμετείχε στα trials που διοργάνωνε ο ΠΑΟΚ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πυλαίας καταφέρνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, τότε προπονητής στο “Δικέφαλο του Βορρά”, εισηγήθηκε την απόκτησή του, μαζί με τον μετέπειτα αρχηγό και “σημαία” του ΠΑΟΚ, Βαγγέλη Μαργαρίτη, αλλά και τον Γιώργο Θεοδωράκο. 

Στην Α1 αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια με τους Θεσσαλονικείς με την καλύτερή του εμφάνιση να είναι κόντρα στη μετέπειτα ομάδα του, τον Απόλλωνα Πατρών, όπου σημείωσε 9 πόντους. Συνέχισε να βρίσκεται στη μεγάλη σκηνή του ελληνικού μπάσκετ, καθώς από το 2013-2015 φόρεσε τη φανέλα των Τρικάλων, που συμμετείχαν στην Α1. Το 2013-2014 έπαιξε σε 45 παιχνίδια σε δύο σεζόν.

Ο Απόλλωνας Πάτρας ήταν η τρίτη ομάδα του Ξανθιώτη μπασκετμπολίστα στην Α1. Επέστρεψε στην Α2 για λογαριασμό των Μαχητών Δόξας Πεύκων όπου έμεινε μόλις το πρώτο μισό της σεζόν.

Στα Φάρσαλα και τη Β’ Εθνική βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό, ενώ το 2018 συμφώνησε με τη Δόξα Λευκάδας. Πριν την έναρξη της σεζόν 2019-2020 ανακοινώθηκε από το Λεύκιππο Ξάνθης. Πέρυσι έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ικάρους Σερρών για τη Β’ Εθνική, όμως όπως όλες οι ομάδες, έτσι και οι Ίκαροι Σερρών, δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν για πολύ, με τον κορονοϊό να βάζει ξανά φρένο στα σχέδια όλων των ομάδων.