Super League 2: Στον Πιερικό μετά από 11 χρόνια επιστρέφει ο μπακ του ΑΟΞ Θανάσης Παντελιάδης

Στον Πιερικό επιστρέφει και πιθανότατα αντίπαλος της Ξάνθης ο έμπειρος Κατερινιώτης αμυντικός, Θανάσης Παντελιάδης.

Την περσινή σεζόν στην Ξάνθη ο 34χρονος έμπειρος μπακ έπαιξε σε 16 αγώνες και ήταν βασικός στους τελικούς ανόδου με τον Παναιτωλικό.

Ο Παντελιάδης πρωτοσυστήθηκε με τη φανέλα του Εθνικού Κατερίνης από όπου τον απέκτησε η Βέροια τον Ιανουάριου του 2007. Το καλοκαίρι του 2007 επέστρεψε στην Κατερίνη και τον Πιερικό από όπου έφυγε το καλοκαίρι του 2010 για τον Πανσερραϊκό. Στις Σέρρες έμεινε τρία χρόνια και το καλοκαίρι του 2013 μετακόμισε στον Απόλλωνα Σμύρνης. Το καλοκαίρι του 2014 μεταγράφηκε στον Αστέρα Τρίπολης όπου έμεινε δύο χρόνια, πριν φύγει για την Κύπρο και την Ομόνοια Λευκωσίας. Τον Ιανουάριο του 2017 αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο ως δανεικός και το ίδιο καλοκαίρι μετακινήθηκε στη Λαμία. Το καλοκαίρι του 2018 πήρε μεταγραφή στον Λεβαδειακό όπου έμεινε δύο σεζόν πριν ενταχθεί στην Ξάνθη από όπου έμεινε ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι.

Μετράει συνολικά 127 συμμετοχές στη Super League, 125 συμμετοχές σε Super League 2 – Football League, 30 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας, 18 συμμετοχές στο Europa League και άλλες 14 συμμετοχές σε διάφορους αγώνες μπαράζ.

Έχει 7 γκολ και 17 ασίστ, ενώ με τον Πιερικό αγωνίστηκε συνολικά σε 51 αγώνες πρωταθλήματος και 3 αγώνες κυπέλλου, πετυχαίνοντας 3 γκολ στο πρωτάθλημα ενώ είχε και 3 ασίστ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πιερικός:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ Πιερικός και ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ανακοινώνουν με ικανοποίηση την απόκτηση του Θανάση Παντελιάδη (ακραίος αμυντικός, γεν 1987).

Έμπειρος Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής με πολλές παραστάσεις στις δυο μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε και θα αποτελέσει σίγουρα ηγετική φυσιογνωμία στον Πιερικό μας».