Θλίψη και στην Θράκη για τον χαμό του κορυφαίου Ντούσαν Ίβκοβιτς

Θρήνος στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 78 ετών, σκορπώντας θλίψη για τον αδόκητο χαμό ενός εκ των κορυφαίων προπονητών όλων των εποχών.

Η είδηση σκόρπισε τη θλίψη στη Σερβία αλλά και στη χώρα μας, στην οπία πάντα μιλούσε στα Ελληνικά όταν βρισκόταν εδώ, αφού πολλά χρόνια της προπονητικής του καριέρας τα πέρασε στον Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, Πανιώνιο και ΑΕΚ.

Όπως φυσικά και στο ευρύ μπασκετικό χώρο και κοινό αφού με τις επιτυχίες του, την προπονητική του φιλοσοφία και γνώση, σημάδεψε το άθλημα από τη δεκαετία του ’80 και έπειτα.

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία φαίνεται μαζί με τα μέλη του ΣΔΚ Θράκης τον Ιανουάριο του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, για ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Γαλατασαράι για το Top16 της Euroleague, στο οποίο ο οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί στην παράταση.

Την ίδια χρονιά βέβαια, επέστρεψαν στην Πόλη και κατέκτησαν το συγκλονιστικότερο Final-4 όλων των εποχών, αφού υπό τις οδηγίες του θρυλικού Ίβκοβιτς πέταξαν έξω στον ημιτελικό την Μπατσελόνα και κατέκτησαν το τρόπαιο από το -19 της τρίτης περιόδου κόντρα στο τεράστιο φαβορί που άκουγε στο όνομα ΤΣΣΚΑ Μόσχας.