Europa League: Πήρε το τρίποντο ο Ολυμπιακός κόντρα στην μαχητική Αντβέρπ του πρώην αμυντικού της Ξάνθης Αλμέιντα

Την νίκη στο φινάλε πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, αφού επικράτησε με 2-1 της βελγικής Αντβέρπ στο «Καραϊσκάκης».

Βασικός για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Πορτογάλος πρώην κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης, Ντινίς Αλμέιντα, που έπαιξε στην ομάδα την σεζόν 2018-19 πετυχαίνοντας 21 εμφανίσεις για το πρωτάθλημα και 4 για το Κύπελλο Ελλάδος, σημειώνοντας και 2 γκολ κόντρα σε ΑΕΛ και ΠΑΟΚ.

Το σκορ για τους ερυθρόλευκους του Βασίλη Τοροσίδη άνοιξε ο Ελ Αραμπί με εξαιρετική κεφαλιά στο 52′, ύστερα από εξίσου ωραία σέντρα του Καμαρά.

Η Αντβέρπ έβαλε πολυ δύσκολα στους Πειριαώτες, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα τους έκλεισε στα καρέ τους και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση 74′ με κεφαλιά του Σαμάτα μετά από σέντρα του Μπένσον από δεξιά.

Τελικά οι πρωταθλητές Ελλάδος κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο στο φινάλε, όταν ο Βρουσάι βρήκε τον Ρέαμπτσιουκ στην περιοχή και αυτός με μονοκόματο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, που φέρνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας μετά και την ισοπαλία της Άιντραχτ με τη Φενέρ με 1-1 στη Φραγκφούρτη.