Γ’ Εθνική: Απαραίτητος ο διαχωρισμός σε δυο ομίλους των ομάδων της Θεσσαλονίκης

Καθώς πλησιάζουμε προς την στιγμή που θα καταρτιστούν επίσημα οι επτά όμιλοι της Γ’ Εθνικής και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, τα σενάρια για τις ομάδες που θα μετέχουν στον 1ο Όμιλο όπου θα λάβουν μέρος ο Ορφέας Ξάνθης, η Αλεξανδρούπολη και ο Αρης Αβάτου δίνουν και παίρνουν.

Επειδή οι αριθμοί βγαίνουν, το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα ότι ο Όμιλος θα κλείσει με την συμμετοχή όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης σε αυτόν, ώστε να διαμορφωθεί μια γεωγραφική περιφέρεια από Θεσσαλονίκη και Σέρρες ως τον Εβρο με (συν-πλην) 14 ομάδες.

Αυτό το σενάριο δημιουργεί ωστόσο συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τους συλλόγους της Θράκης. Σκεφτείτε έναν όμιλο στον οποίο οι μισές ομάδες θα προέρχονται από την ίδια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων και δεν θα έχουν έξοδα για τις μετακινήσεις τους, την ώρα που για παράδειγμα η Αλεξανδρούπολη και οι δυο τις Ξάνθης θα έχουν να κάνουν αυτά τα ταξίδια στην Θεσσαλονίκη.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να σπάσουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης στα δύο, με τις μισές να έρχονται στον 1ο Όμιλο όπου θα μετέχουν και αυτές της Θράκης και τις άλλες μισές να πηγαίνουν στον 2ο, που κατά βάση θα πιάνει ομάδες της υπόλοιπης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ίσως και Θεσσαλίας ή Ηπείρου.

Στην περίπτωση βέβαια που 3 ή 4 ομάδες της Θεσσαλονίκης πάνε προς τον 2ο Όμιλο, θα πρεπει ο 1ος να επεκταθεί σίγουρα στο Κιλκίς και ίσως επιπλέον προς Πέλλα, Ημαθία ή Χαλκιδική. Ωστόσο αυτό θα σημαίνει μεν 3-4 πιο μακρινά ταξίδια για τις ομάδες της Θράκης, όμως θα υποχρεώσει έστω σε αντίστοιχα κοντινά ταξίδια και αυτές της Θεσσαλονίκης ώστε να μην νοθευτεί εντελώς ο ανταγωνισμός.

Με αυτά τα δεδομένα, ο διαχωρισμός των ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας και ο διαμοιρασμός τους μεταξύ 1ου και 2ου Ομίλου θα πρέπει να θεωρείται απαραίτητος. Για την ιστορία, από τον Νομό Θεσσαλονίκης πρόκειται να λάβουν μέρος στην νέα Γ’ Εθνική οι Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Σοχού, Ποσειδών Μηχανιώνας, Θερμαϊκός Θέρμης, Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου και Μακεδονικός.