Κύπελλο Ελλάδος: Κρίμα κι άδικο! Εκτός συνέχειας στα πέναλτι η Αλεξανδρούπολη από τον Αχέροντα Καναλακίου

Σκληρός αποκλεισμός στην διαδικασία με 3-4 των πέναλτι για την Αλεξανδρούπολη από τον Αχέροντα Καναλακίου, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας που διατηρήθηκε και στην παράταση.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε με κεφαλιά στο 51′ ο Νάσης Στοΐνοβιτς, ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πατσιώρα από δεξιά.

Ο Βασιλειάδης ισοφάρισε στο 64΄για τους φιλοξενούμενους με κοντινό πλασέ από τα αριστερά, ύστερα από αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει τη μπάλα.

Το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας, που έμεινε έτσι και στο εξτρα ημίωρο της παράτασης.

Στην διαδικασία των πέναλτι παρότι ο Συριτούδης απέκρουσε την εκτέλεση του Ζδράβου, μοιραίοι ήταν οι Μαλτέζος και Αμπραχαμιάν που αστόχησαν και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την πρόκριση στον τρίτο γύρου του θεσμού, σε ένα ματς που «έσπασε καρδιές».

Την αρχή στα πέναλτι έγινε από την Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα από τον σκόρερ της κανονικής διάρκειας Πατιώρα ο οποίος έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Βλάχου κάνοντας το 1-0, ο Τσούτσης ανέλαβε το πρώτο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους και ευστόχησε σε 1-1. Ο επόμενος για τους γηπεδούχους ήταν ο Μαλτέζος ο οποίος δεν τα κατάφερε καθότι ο Βλάχος απόκρουσε στη δεξιά του γωνιά. Ο Καππίας σκόραρε για τον Αχέροντα κάνοντας το 1-2. Ο Παπάζογλου ευστόχησε και διαμόρφωσε το 2-2, όπως αντίστοιχα και ο Φράγκος το 2-3. Ο Αμπραχαμιάν νικήθηκε από τον Βλάχο, όπως και ο Ζδράβος από τον Συριτούδη δίνοντας την ευκαιρία ώστε ο Γκαϊδατζής που θα εκτελούσε το επόμενο πέναλτι αν ευστοχούσε να ισοφαρίσει σε 3-3 πράγμα που έγινε. Ο πέμπτο και κρίσιμο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους ανέλαβε να το εκτελέσει ο Κυριάκης, σκόραρε διαμορφώνοντας το 4-3 υπέρ της ομάδας χαρίζοντάς της πρόκριση στην επόμενη φάση και αφήνοντας εκτός την Αλεξανδρούπολη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Στοΐνοβιτς Ζόραν): Συριτούδης, Μπαρμπαγιάννης, Παπαγεωργίου, Χρ. Στοΐνοβιτς, Δορουγιδένης, Αμπραχαμιάν, Σιδηρόπουλος, Πατσιώρας, Σιώπης, Ν. Στοΐνοβιτς (108′ Παπάζογλου), Ρουμπιές.

ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ: Βλάχος, Κωνσταντίνου, Φράγκος, Καππίας, Βασιλειάδης, Ζδράβος, Κυριάκης, Πότσης, Ροβίνας, Εμβραΐζογλου, Βέρμπης.