Κύπελλο Ελλάδος: Διεκδικούν πρόκριση στον τρίτο γύρο Αλεξανδρούπολη και Άρης Αβάτου (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Την πρόκρισή τους στον τρίτο γύρο του Κυπελλου Ελλάδος διεκδικού στις 16:00 το μεσημέρι η Αέξανδρούπολη και ο Αρης Αβάτου, οι δυο από τις τρεις θρακιώτικες ομάδες της Γ’ Εθνικής που ξεκίνησαν στον θεσμό.

Η Αλεξανδρούπολη φιλοξενεί τον Αχέροντα Καναλακίου, την ομάδα που αντιμετώπισε τελευταία ο Ορφέας Ξάνθης πριν δυο μήνες στα μπαράζ για την άνοδο στην SL2. Μάλιστα η ομάδα από την Πρέβεζα ταξίδεψε από το Σάββατο στην Θράκη και χθες το απόγευμα προπονήθηκε στο προπονητικό κέντρο του Πανθρακικού.

Ο Άρης Αβάτου πραγματοποιεί δεύτερο ταξίδι στην Πέλλα και μετά την Αναγέννηση Γιαννιτσών πριν δύο εβδομάδες, φιλοδοξεί να πετάξει εκτός συνέχειας και τον ιστορικό Εδεσσαϊκό ώστε να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Κυπελλου Ελλάδος, συνεχίζοντας την πολύ καλή παράδοση που έχει την τελευταία 5ετία στον θεσμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες που θα προκριθούν από τον δεύτερο γύρο θα μπουν στην κληρωτίδα του τρίτου γύρου με τις ομάδες της SL2, τις οποίες και θα αντιμετωπίσουν στην έδρα τους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εμπορικότητα των συγκεκριμένων αγωνων και τα έσοδα που θα βάλουν στα ταμεία τους από εισιτήρια και ίσως τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και με το μπονους που η ίδια η ΕΠΟ έχει θεσπίσει και δίνει σε κάθε πρόκριση.

Και οι δύο αγώνες των ομάδων της Θράκης ξεκινούν στις 16:00 το μεσημέρι και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος μετά τα 90 λεπτά θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση, ενώ αν και πάλι δεν έει αναδειχθεί νικητής, η διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας των πέναλτι. Συνολικά την Κυριακή διεξάγονται 15 παιχνίδια σε όλη τη χώρα για την β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ ήδη πεντε πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και έχουμε τις πέντε πρώτες προκρίσεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του Σαββάτου:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Β’ ΦΑΣΗ)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Τηλυκράτης – ΑΕ Λευκίμμης 3-5 πεν. (3-3 κ.δ., 4-4 παρ.)
Παναγρινιακός – ΠΟ Ελασσόνας 2-0
Μακεδονικός – ΑΟ Υπάτου 0-1
Θησέας Αγριάς – Μ. Αλεξ. Τρικάλων 1-0
Διαγόρας Βραχνεΐκων – Ερμής Μελιγούς 3-0
** Στην 3η φάση προκρίθηκαν οι ΑΟ Υπάτου, Διαγόρας Βραχνεΐκων, Παναγρινιακός, ΑΕ Λευκίμμης και Θησέας Αγριάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της Κυριακής:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Β’ ΦΑΣΗ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 12/9, ΩΡΑ 16:00
Γιούχτας-Αήττητος Σπάτων (15:00)
Άγιος Νικόλαος-Πανελευσινιακός (15:00)
ΦΣ Κοζάνη-Πανδραμαϊκός
Εδεσσαϊκός-Άρης Αβάτου
Αναγέννηση Πλαγιάς-Ποσειδώνας Μηχανιώνας
Εθνικός Σοχού-Αγροτικός Αστέρας 
ΠΟ Φήκης-Αμβρυσσέας Διστόμου
Αλεξανδρούπολη FC-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου
Εθνικός-Κερατσίνι
ΑΟ Διαβολιτσίου-ΠΑΟ Ρουφ
Αίας Σαλαμίνας-Παναχαϊκή
Αταλάντη-Νέα Αρτάκη
Προοδευτική-Άρης Σκάλας
Ατσαλένιος-Ηλιούπολη
Άρης Σούδας-Χαραυγιακός