Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του ΑΟΞ και της δικαιοσύνης στην ΕΕ της ΕΠΟ ο Μάνος Γαβριηλίδης αλλά ήταν… μειοψηφία

Κάτι που άρχισε να διαφαίνεται εδώ και περίπου δέκα μέρες, το ανέδειξε το ThrakiSportS με αλεπάλληλα δημοσιεύματα και λοιδωρήθηκε από κάποιους για αυτό, είναι πλέον πραγματικότητα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να επικυρώσει την προκήρυξη της Super League 1 για υποβιβασμό μόλις μιας ομάδας και αγώνα μπαράζ της προτελευταίας, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά ότι μόνο μια ομάδα θα ανέβει απευθείας από την SL2. Αρα ο ΑΟΞ ακομα και αν κατακτήσει τον τίτλο στον Βόρειο Όμιλο της SL2 θα πρέπει να δώσει μπαράζ ή αγωνες ενος νέου μινι πρωταθλήματος με τον πρώτο ή τους πρώτους του Νοτίου Ομίλου και μόνο αν βγει πρώτος και σε αυτό θα ανέβει πίσω στην SL1.

Ουσιαστικά η ΕΕ της ΕΠΟ επικύρωσε το 1+1 που είχε ήδη αποφασίσει από την Τρίτη η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που σημαίνει ότι ανεβαίνει μόνο μία ομάδα απευθείας στη μεγάλη κατηγορία (και πέφτει μόνο η τελευταία από την SL1) και η δεύτερη της SL2 θα παίξει μπαράζ με τον προτελευταίο της μεγάλης κατηγορίας. 

Ουσιαστικά δηλαδή πέρασε η προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας 1 εις βάρος της αντίστοιχης Super League 2, που ζητούσε απευθείας άνοδο δύο ομάδων και άρα πτώση ίδιου αριθμού από την ανώτερη κατηγορία. Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία και το σκορ ήταν 11 υπέρ του 1-1 και 5 υπέρ του 2-2.

Οι πέντε σύμβουλοι της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που μειοψήφησαν ήταν ο πρόεδρος της SL2 Λεωνίδας Λεουτσάκος και οι Λεωνίδας Θωμαΐδης, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, Δημήτρης Κουπτσίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης. Συνεπώς ο Κομοτηναίος παράγοντας ήταν ο μόνος από την περιοχή που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του ΑΟΞ (αλλά και το δίκαιο του να ανεβαίνουν οι πρωταθλητές κάθε ομίλου).

Από την άλλη, από τους 11 συμβούλους της ΕΕ της ΕΠΟ που τάχθηκαν υπέρ της προκήρυξης της SL1 ήταν φυσικά ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Μουτσικάρης, οι άλλοι τρεις εκπρόσωποι της SL1 στην ΕΕ της ΕΠΟ αλλά και έξι σύμβουλοι – εκπρόσωποι ΕΠΣ, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας Γιώργος Χατζησαρόγλου. Απών από την συνεδρίαση ήταν ο παραιτηθείς πρόεδρος Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε και στο Μέγαρο Μαξιμου την διαφωνία του και ως προς αυτό το θέμα, ένα από τα πολλά που τον οδήγησαν στην αποχώρηση από τα κοινά της Ομοσπονδίας…