Μουντιάλ 2022: Οι Θρακιώτες που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και έζησαν την μεγαλειώδη νίκη της Εθνικής Ομάδας

Πέρα από τον Εβρίτη Μανώλη Σιώπη που αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και τον Κομοτηναίο Πέτρο Μάνταλο που έμεινε στον πάγκο, αλλά και τον Ξανθιώτη Βασίλη Τοροσίδη που βραβεύτηκε από τον Ότο Ρεχάγκελ πριν την έναρξη του αγωνα, υπήρξαν και αρκετοί άλλοι Θρακιώτες που βρέθηκαν το βράδυ της Τεταρτης στο ΟΑΚΑ για τον αγωνα της Εθνικής με την Σουηδία.

Πρώτος και καλύτερος φυσικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, που ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας βρίσκεται στην Αθήνα ενόψει και της κρίσιμης συνερδρίασης της Πέμπτης, ειδικά μετά και την παραίτηση του προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο φακός μάλιστα τον συνέλαβε στα επίσημα μαζί με άλλα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ.

Στα επίσημα βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Ξάνθης Γιάννης Δαλακούρας, ο οποίος είχε (οπως και ο Μάνος Γαβριηλίδης) μια σύντομη φιλική κουβέντα με τον Τοροσίδη μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής, με αναφορές φυσικά και στο μέλλον του θρακιώτικου ποδοσφαίρου.

Παρών στο γήπεδο και μάλιστα στον πάγκο της Εθνικής και ο γιατρός Γιώργος Γκοδόλιας, που παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα παραμένει άμισθος επικεφαλής γιατρός των Εθνικών Ομάδων από την εποχή που διορίστηκε σε αυτήν την θέση από τον τότε πρόεδρο Γιώργο Γκιρτζίκη.

Στο επιτελείο της Εθνικής Ομάδας και ο πρώην γυμναστής της Ξάνθης Βαλάντης Χατζηγιάννης, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος από την επικράτηση με 2-1 και κυρίως την καλή εμφάνιση της γαλανόλευκης. και φυσικά ο έχων καταγωγή από τον Βόρειο Έβρο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Κώστας Κωνσταντινίδης.

Από εκεί και πέρα, στην εξέδρα βρέθηκαν και περίπου τρεις με τέσσερις χιλιάδες φίλαθλοι και δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να έλκουν την καταγωγή τους από την Θράκη, ωστόσο πανό υπήρχαν μόνο από τον Γαλανόλευκο Φάρο από τα Χανιά και την Θεσσαλονίκη καθώς και από την Κόρινθο που επίσης υπάρχει ενργός πυρήνας οπαδών της Εθνικης.