ΕΠΣ Θράκης: Ο χάρτης της σεζόν 2021-2022 με την κατανομή των 21 ομάδων στις δύο Κατηγορίες

Οριστικά δύο Κατηγορίες θα έχει τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης με συνολικά να συμμετέχουν 21 ομάδες σε αυτά, αφού είχαμε το καλοκαίρι συνολικά πέντε αποχωρήσεις (Δόξα Σώστη, Ηρακλή Σαπών, ΑΟ Αρσακείου, Φανάρι και Αγιοχώρι).

Αν και επισήμως δεν έχει δηλωθεί ακόμα αν ο Πόντος Κομοτηνής θα αποδεχθεί την πρόσκληση ανόδου στην Α’ Κατηγορία, οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι τελικά μετά από αρκετή σκέψη θα την αποδεχθεί και έτσι θα έχουμε 14 ομάδες στην Α’ Κατηγορία και 7 στην Β’.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε 13+8 αλλά πλέον πάμε σε ένα πρωτάθλημα όπου η Α’ Κατηγορία θα έχει διπλάσιες ομάδες από την Β’ Κατηγορία. Κατόπιν αυτού στο νέο πρωτάθλημα δεν θα υπάρχουν πλέι οφ και πλέι άουτ αλλά δυο πλήρεις γύροι με 26 αγωνιστικές στο σύνολο.

Το ThrakiSportS με αυτά τα δεδομένα επιχειρεί την χαρτογράφηση των νέων πρωταθλημάτων, με τον αστερίσκο ότι στην περίπτωση που τελικά ο Πόντος Κομοτηνής δεν δηλωθεί στην Α’ αλλά παραμείνει στην Β’ Κατηγορία, τελικά θα έχουμε 13 ομάδες στη μεγάλη και 8 στη μικρή.

Οι ομάδες αναφέρονται με αλφαβητική σειρά πλην του Πόντου Κομοτηνής που αποτελεί το ερωτηματικό αυτών την στιγμών, με την επίσημη δήλωση να μην έχει υπάρξει αλλά τις πληροφορίες του ThrakiSportS να τον θέλουν στην Α’ ΕΠΣ Θράκης. Αναλυτικά:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
Αετός Μίσχου
Αναγέννηση Παγουρίων
Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου
Ατσάλι Αρχοντικών
Δόξα Γρατινής
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου
Δόξα Προσκυνητών
Ελπίδα Σαπών
Ένωση Ασωμάτων
Πανθρακικός
ΠΑΟΚ Κοσμίου
Πόντος Θρυλορίου
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων
Πόντος Κομοτηνής (?)

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΑΟ Μύστακας
Ελπίδες Κομοτηνής
Νέος Ρομά
Νεολαία Αλανότοπου
Κομψάτος Πολυάνθου
Ορφέας Στρύμης
Φιλαθλητικός