«Βόμβα» με παραίτηση Ζαγοράκη από την ΕΠΟ με απρόβλεπτες συνέπειες για το ελληνικό και το τοπικό ποδόσφαιρο

Εντονη φημολογία υπάρχει τα τελευταία λεπτά της ώρας για ειλημμένη απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη να αποχωρήσει από τα διοικητικά της ΕΠΟ.

Την είδηση μετέδωσε το Metropolis της Θεσσαλονίκης και φαίνεται να επιβεβαιώνεται από πρόσωπα κοντά στον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει σοβαρές ανακατατάξεις και αβεβαιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με πολλά ζητήματα να αφορούν και το θρακιώτικο, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό.

Πέραν του ζητήματος της Εθνικής Ομάδας που έχει το βράδυ αγωνα κρισιμο με την Σουηδία, την Πέμπτη έχει οριστεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα αποφασίσει πόσοι θα υποβιβαστούν από την SL1 και πόσοι θα ανέβουν από την SL2.

Πρόκειται για θέμα που καίει την Ξάνθη, η οποία έχει στόχο να ανέβει στην SL1 και αν περάσει η πρόταση που ήδη εγκρίθηκε και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, θα πρέπει να παίξει μπαράζ για να εξασφαλίσει άνοδο ακόμα και αν κερδίσει όλα τα ματς του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης προφανώς σκόπιμα και για να μην εκτεθεί ο ίδιος, απέφυγε να λάβει μέρος ως πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, εκφράζοντας πιθανά με αυτόν τον τρόπο ανοιχτά την διαφωνία του με την απόφαση αυτή.

Η παραίτηση Ζαγοράκη λογικά θα φέρει νέα καθυστέρηση και στην έναρξη της Γ’ Εθνικής που επισήμως είναι να ξεκινησει το άλλο Σαββατοκύριακο αλλά ακόμα δεν έχουν καταρτιστεί οι όμιλοι και αποκλείεται να καταρτιστούν αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση πρώτα στην Super League 2.

Με όλες αυτές τις καθυστερήσεις, φυσιολογικά θα πάνε πίσω και οι όποιες αποφάσεις και εγκρίσεις προκήρύξεων και στα τοπικά πρωταθλήματα που διοργανώνονται από τις οικίες ΕΠΣ αλλά εποπτεύονται από την ΕΠΟ. Και όλα αυτά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο Ζαγοράκης ενημέρωσε τους συνεργάτες του και κατευθυνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού και υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.