Αποσύρεται από το πρωτάθλημα Κ15 της Super League η ΠΑΕ Ξάνθη για να παίξει στο… Γ’ Τοπικό της ΕΠΣ

Αν και είχε ζητήσει άδεια να συνεχίσουν και τη νέα σεζόν η εφηβική και η παιδική ομάδα του ΑΟΞ να παίζουν στο πρωτάθλημα της Super League, κάτι που έγινε δεκτό, όλα δείχνουν λοτι ως προς την παιδική ομάδα των Κ15 αυτό δεν θα συμβεί με απόφαση της ίδιας της ΠΑΕ.

Ακόμα κλήρωση για το πρωτάθλημα Κ15 της SL1 δεν έχει γίνει (σε αντίθεση με τα πρωταθλήματα Κ19 και Κ17 που έχουν ξεκινήσει, στο δεύτερο μάλιστα μετέχει και ο ΑΟΞ και απλά αναβλήθηκε το ματς της πρεμιέρας). Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΑΕ Ξάνθη έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της για συμμετοχή της Κ15 στο πρωτάθλημα της Super League.

Το γεγονός αυτό συμπίπτει με την εμφάνιση της ομάδας ΑΟ Ξάνθη 2 στο κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης. Όπως έγραψε την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS, θα είναι ουσιαστικά μια ομάδα των ακαδημιών του ΑΟΞ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η ομάδα θα είναι ουσιαστικά η Κ15 του συλλόγου και ότι πέρα από το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης θα λάβει μέρος και στην Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης αντί του πρωταθλήματος Κ15 της Super League.

Συνεπώς η διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη εμφανίζεται να κάνει την στρατηγική επιλογή να αποσύρει την ομάδα Κ15 από την SL1 όπου θα είχε αντιπάλους τις αντίστοιχες ομάδες των μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας για να παίξει στο τοπικό της ΕΠΣ Ξάνθης και μάλιστα στην Γ’ Κατηγορία αυτού. Στην φωτογραφία η τελευταία ουσιαστικά ομάδα Κ15 του ΑΟΞ που έλαβε μέρος στην SL1 από τη σεζόν 2019-2020, αφού πέρυσι το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε ποτέ.