«Βόμβα» από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργο Πανίδη: «Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν εμβολιαστεί»

«Καλό είναι βέβαια να εμβολιασθούν όλοι, αλλά δυστυχώς εδώ στην Ξάνθη – από ότι μαθαίνω- οι περισσότεροι δεν έχουν εμβολιασθεί».

Στην πολύ σημαντική αυτή αποκάλυψη προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική εφημερίδα «Θράκη».

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της Ένωσης αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των εμπλεκόμενων με το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παραμένει ανεμβολίαστη.

Εφόσον αυτό ισχύει και μεταφέρει ο πρόεδρος της ΕΠΣ, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει βόμβα στα θεμέλια του τοπικού πρωταθλήματος αφού ο εμβολιασμός είναι υποσχετικός για τους συμμετέχοντες.

Οσοι είναι ανεμβολίαστοι πρέπει να κάνουν με δικό τους κόστος μοριακά ή rapid test με αποτέλεσμα το κόστος να είναι δυσβάσταχτο για τις ερασιτεχνικές ομάδες.

«Έχουμε κάνει αιτήματα για να μπορέσουν να ενισχυθούν τα σωματεία, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως δεν θα έχουν τεστ», αποκαλύπτει ο Γιώργος Πανίδης για τον τρόπο που προσπαθεί η ΕΠΣ Ξάνθης να λύσει το πρόβλημα.

Και εξηγεί: «Κάποιοι είναι εμβολιασμένοι. Από 17 ετών και κάτω, χρειάζονται self test, τα οποία λόγω των σχολείων θα τα έχουν, οπότε με εκείνα τα τεστ καλύπτονται. Ένα άλλο μέρος, είναι εργαζόμενοι, οπότε εφόσον θα τους ζητηθούν τα τεστ covid από την δουλειά, θα τα διαθέτουν, άρα θα μείνει ένας μικρός αριθμός ποδοσφαιριστών που δεν θα έχουν τεστ. Αυτοί θα χρειαστεί να κάνουν τεστ και θα πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά οι ομάδες έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν αυτό το έξοδο. Δεν ξέρω βέβαια αν θα μπορέσουν να το κάνουν ή αν έχουν τέτοια κονδύλια. Όλες οι ομάδες θα έχουν κάποιους ανεμβολίαστους ή κάποιους που ενδεχομένως δεν εργάζονται και δεν διαθέτουν τεστ μέσα από τις δουλειές τους που θα χρειάζονται δυο τεστ την εβδομάδα. Οπότε, για αυτούς τους ανθρώπους θα χρειαστεί να δαπανηθούν χρήματα οι ομάδες και πρέπει από κάπου να ενισχυθούν, διότι δυστυχώς, οι παράγοντες δεν έχουν χρήματα. Καλό είναι βέβαια να εμβολιασθούν όλοι, αλλά δυστυχώς εδώ στην Ξάνθη – από ότι μαθαίνω- οι περισσότεροι δεν έχουν εμβολιασθεί. Βεβαίως θα τηρηθούν κατά γράμμα και όλα τα υπόλοιπα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μην έχουμε κανένα θέμα στην συνέχεια. Δεν θέλουμε να σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω του covid και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Από εκεί και πέρα, ο Θεός να βάλει το χέρι Του για να τελειώσει μια και καλή αυτή η πανδημία και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα ξεκινήσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε στην συνέχεια. Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε. Σκεφτόμαστε θετικά για να πάνε όλα καλά».