Τόκυο 2020: Απών ο Μιχαλεντζάκης αλλά παρόντες Λεργιός και Καρυπίδης στην υποδοχή των Παραολυμπιονικών από Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Τα μέλη της Παραολυμπιακής αποστολής της Ελλάδας, που επέστρεψε από τους Αγώνες του Τόκυο με 11 μετάλλια στις… αποσκευές της, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη τους Παραολυμπιονίκες, τους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ελληνικής κοινωνίας για το μήνυμα που έστειλαν με τις προσπάθειές τους στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

H ελληνική αποστολή επέστρεψε στη χώρα μας έχοντας κατακτήσει ένα χρυσό, τρία ασημένια και επτά χάλκινα (51η θέση στον πίνακα μεταλλίων), αφήνοντας υποσχέσεις για τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα μετάλλια ήταν του Εβρίτη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στην κολύμβηση, ο οποίος όμως δεν βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Αντιθέτως, εκεί ήταν οι επίσης Εβρίτες Δημήτρης Καρυπίδης και Αλέξανδρος Λεργιος. Ο τελευταίος μάλιστα κάθισε παραδίπλα από τον Πρωθυπουργό, όταν άρχισε να μιλάει στους πρωταθλητές μας και να τους υπόσχεται δημιουργία αθλητικού Παραολυμπιακου Κέντρου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πέρα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Τόκυο βρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς.

Μαξίμου - Μητσοτάκης - Παραολυμπιονίκες
Μαξίμου - Μητσοτάκης - Παραολυμπιονίκες
Μαξίμου - Μητσοτάκης - Παραολυμπιονίκες
Μαξίμου - Μητσοτάκης - Παραολυμπιονίκες