Συμφώνησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ να ανέβει απευθείας μόνο μία ομάδα και από τους δύο ομίλους της SL2

Συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ με θέμα την έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Super League 1.

To σημείο στο οποίο υπήρξε σύγκρουση με την προκήρυξη της Super League 2 αφορούσε τον προβιβασμό – υποβιβασμό ομάδων και τέθηκε υπόψη της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ενώ την τελική απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ.

Στην προκήρυξη της Super League 1 προβλέπεται ότι θα υποβιβαστεί απευθείας στην Super League 2 η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, ενώ η προτελευταία θα κληθεί να δώσει μπαράζ με τη δεύτερη της βαθμολογίας της SL2.

Από την πλευρά της η Super League 2, θέλει να ανέβουν απευθείας στη Super League 1 οι δύο πρώτες ομάδες, άρα να υποβιβαστούν αντίστοιχα απευθείας οι δύο τελευταίες της Super League 1.

Eπί των δύο προτάσεων έγινε ψηφοφορία στην οποία υπερψηφίστηκε η προκήρυξη της SL1. Mειοψήφισε ο πρόεδρος της SL2, Λ. Λεουτσάκος, ενώ ο Λ. Θωμαϊδης ψήφισε «λευκό».

Την τελική απόφαση θα πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την ερχόμενη Πέμπτη. Αν πάντως περάσει αυτή η πρόταση, τότε ακόμα και πρωταθλήτρια να βγει η Ξάνθη στον Βόρειο Όμιλο της SL2, δεν θα έχει εξασφαλισμένη άνοδο αφού θα πρέπει να παίξει μπαράζ με τον πρωταθλητή του Νοτίου Ομίλου.