ΕΠΣ Θράκης: Προβληματισμός από τις αποχωρήσεις και σκέψεις συγχώνευσης σε μόνο μια Κατηγορία

Μέχρι την Τετάρτη μπορούν να δηλωθούν οι ομάδες της ΕΠΣ Θράκης για το νέο πρωτάθλημα και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ίσως και παραπάνω από πέντε αποχωρήσεις αλλά καμία νέα ομάδα.

Την περσινή σεζόν είχαμε δυο ομάδες στην Γ’ Εθνική, 12 στην Α’ Κατηγορία και άλλες τόσες στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης.

Πλέον με τις Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Ελπίδα Σαπών να έχουν εκ νέου υποβιβαστεί στο τοπικό αλλά πέντε ομάδες τουλάχιστον να αποχωρούν, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει πρόβλημα.

Θεωρητικά στην Α’ Κατηγορία θα προστεθούν οι δυο ομάδες που έπεσαν από την Γ’ Εθνική και αφαιρώντας την Δόξα Σώστη, θα έχουμε 13.

Στην Β’ Κατηγορία θα έχουμε (12-4=)8 ομάδες στην καλύτερη περίπτωση και ενδεχομένως λιγότερες αν υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις ενώ υπάρχει και το ερωτηματικό με τον Πόντο Θρυλορίου.

Η ομάδα του Μιχάλη Κακουλίδη θεωρεί ότι πρέπει να ανέβει στην Α’ Κατηγορία ώστε να καλυφθεί το κενό της Δόξας Σώστη και να μην υπάρχει μονός αριθμός και ρεπό στη μεγάλη κατηγορία.

Εφόσον φύγει και ο Πόντος από την Β’ ΕΠΣ, η δεύτερη κατηγορία θα μείνει με 7 ή και λιγότερες ομάδες, οπότε θα μιλάμε για… μίνι πρωτάθλημα που μόνο μαραθώνιο δεν θα θυμίζει.

Αν και στην ΕΠΣ θα ήθελαν δυο πρωταθλήματα από 10 ομάδες, είναι προφανές ότι δεν μπορούν με το ζόρι να υποβιβάσουν ομάδες εφόσον επιθυμούν να δηλωθούν στα μεγάλα σαλόνια.

Για τον λόγο αυτόν κάποιοι σχολιάζουν ότι ενδεχομένως να υπάρξει συγχώνευση των δυο κατηγοριών και τελικά όλο το πρωτάθλημα να γίνει σε μια Κατηγορία των 20-21 ομάδων.

Σε αυτήν την περίπτωση είτε θα καταργηθεί εντελώς η διαδικασία των πλέι οφ (πλέι άουτ δεν θα έχουν και νόημα προφανώς) είτε θα χωριστούν οι ομάδες σε δυο ομίλους της Α’ Κατηγορίας και θα ακολουθήσουν πλέι οφ και πλέι άουτ, με στόχο από τη νέα σεζόν να επανέλθουμε σε Α’ και Β’ Κατηγορία.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες και σε κάθε περίπτωση αφού λήξει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής και οριστικοποιηθεί το παζλ της νέας χρονιάς, που ακόμα και αυτήν την στιγμήπαραμένει υπό διαμόρφωση με αρκετούς να εμφανίζονται δυστακτικοί να δηλωθούν αλλά τις πιέσεις να είναι ασφυκτικές…