«Ανατριχιάζω στην ιδέα ότι θα παίξω στο Μπερναμπέου, παρακαλούσα να πάρουν τον Εμπαπέ» αποκαλύπτει ο Αθανασιάδης

Ο τερματοφύλακας της Σερίφ Τιρασπόλ που ξεκίνησε από τον Πανθρακικό, Γιώργος Αθανασιάδης, μίλησε στο Sport24 για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League με την οποία νιώθει ότι κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του, τα δύσκολα χρόνια με την ΑΕΚ και την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Εθνική.

Ο Αθανασιάδης είναι ένας εκ των πέντε ποδοσφαιριστών που θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Champions League, μαζί με τον συμπαίκτη του, Δημήτρη Κολοβό, αλλά και τους Κώστα Τσιμίκα της Λίβερπουλ, Ορέστη Καρνέζη της Λιλ και Οδυσσέα Βλεχοδήμο της Μπενφίκα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Ζάγκρεμπ ο Αθανασιάδης είχε μια έντονη συναισθηματική στιγμή, ξεσπώντας σε κλάματα. Ο ίδιος εξηγεί ότι είδε να περνά μπροστά του όλα τα αρνητικά που βίωσε τα τελευταία χρόνια: «Δεν ξέρω τι ακριβώς ένιωσα. Εκείνη τη στιγμή έκλαψα, γιατί θυμήθηκα όλα τα αρνητικά από μπροστά μου. Ότι είχε συμβεί τα προηγούμενα δύο χρόνια. Πέρυσι δεν ήταν καλή χρονιά. Για ένα διάστημα έπεσαν όλοι πάνω μου. Ένιωσα ότι ξανασηκώθηκα και πάλι και ότι τώρα αλλάζουν όλα».

Οι φίλοι της ομάδας άρχισαν να εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους μετά την πρόκριση με τον Ερυθρό: «Μετά το δεύτερο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, οι φίλοι της ομάδας άρχισαν να μας αναγνωρίζουν στο δρόμο και να μας καταλαβαίνουν. Είναι πολύ χαρούμενοι».

Πηγαίνουμε έξω για καφέ ή βόλτα ή στο σούπερ μάρκετ και όλοι μας τα δίνουν τα χέρια και μας συγχαίρουν συνεχώς. Είναι λογικό γιατί η Σερίφ πάει για πρώτη φορά στο Champions League και είναι η πρώτη ομάδα από τη Μολδαβία που το πετυχαίνει. Όλη η χώρα είναι χαρούμενη με την επιτυχία μας».

Για τις σκέψεις του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ και Ίντερ: «Ανατριχιάζω στην ιδέα ότι θα μπω στο γήπεδο της Ρεάλ. Ανατριχιάζω μια μέρα πριν που θα πάω να κάνω προπόνηση μέσα στο Μπερναμπέου, πριν από τον αγώνα. Και αυτό που είπα στους δικούς μου είναι ότι δεν με νοιάζει το σκορ. Με νοιάζει να το χαρώ και να παίξω με αυτούς ως αντίπαλος».

Ενώ πρόσθεσε: «Αυτή τη διοργάνωση την παρακολουθεί όλος ο κόσμος. Τη βλέπουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Είμαι ευγνώμων που θα καταφέρω να ζήσω αυτό το πράγμα”.

Είναι ένα γήπεδο που θα γίνει πιο όμορφο, γιατί ξαναχτίζεται σχεδόν από την αρχή. Πάντως δεν με νοιάζει αν θα είναι γεμάτο, με νοιάζει ότι θα παίξω αντίπαλος με τον Κουρτουά που τον βλέπω και τον θαυμάζω, γιατί είμαι Ρεάλ από μικρός.

Με την ομάδα που αγαπάω θα παίξω αντίπαλος, δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμβεί αυτό. Θα συναντήσω τον Αζάρ, τον Μπενζεμά, τον Μόντριτς, μακάρι να συναντούσα και τον Εμπαπέ. Παρακαλούσα να γίνει αυτή η μεταγραφή (γέλια)».

Για τις φανέλες που θέλει να εξασφαλίσε: «Θέλω να ανταλλάξω φανέλα με τον Κουρτουά. Αν ήταν εκεί ο Σέρχιο Ράμος, θα ζητούσα τη φανέλα του. Τον αγαπάω αυτόν τον παίκτη είναι μια προσωπικότητα. Τον θαυμάζω. Σίγουρα θα ζητήσω από τον Κουρτουά και από την Ίντερ θα ζητήσω του Χαντάνοβιτς, γιατί είναι πολύ καλός τερματοφύλακας».

Για τη ζωή στι Μολδαβία: «Δεν έχω την οικογένειά μου εκεί. Η γυναίκα μου είναι έγκυος και αναμένεται να γεννήσει τον επόμενο μήνα. Δεν μπορεί να έρθει τώρα, θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα. Στη Μολδαβία είναι ωραία να ζήσει μια οικογένεια. Έχει κάποια ωραία εστιατόρια, έχει κάποια ωραία πάρκα να κάνεις βόλτα με την οικογένεια.

Έχουμε ένα τεράστιο προπονητικό κέντρο, με πολλά κολυμβητήρια και γήπεδα πολλών αθλημάτων για να περνάνε όμορφα εκεί και οι οικογένειες των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Υπάρχει ηρεμία, δεν υπάρχει πίεση. Είναι ιδανικό κλίμα για έναν αθλητή και έναν οικογενειάρχη».