ΕΠΣ Θράκης: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Προς πέμπτη απόσυρση ομάδας από τα νέα πρωταθλήματα

Την Τετάρτη εκπνέει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στα νέα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης και όλα δείχνουν ότι θα ανέλθουν στο αριθμό τουλάχιστον των πέντε οι σύλλογοι που ξεκίνησαν την περσινη σεζόν στο διακοπέν πρωτάθλημα αλλά δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο φετινό.

Η πρώτη ομάδα που άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων ήταν η Δόξα Σώστη, ομάδα της Α’ Κατηγορίας. Ακολούθησε το Αρσάκειο, ο Ηρακλής Σαπών ενώ τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό ότι δεν προτίθενται να λάβουν μέρος ούτε οι μπακαλιάροι του Φαναρίου. Πλέον φαίνεται ότι υπάρχει και τέταρτη αποχώρηση από την Β’ Κατηγορία και πέμπτη συνολικά – και αυτή αφορά το Αγιοχώρι.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν άλλες τρεις ομάδες που σκέφτονται αν θα δηλώσουν συμμετοχή αν και τους ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις να το πράξουν. Οι αποχωρήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις πάρα πολλές που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η τεράστια συρρίκνωση και η μείωση των ομάδων οδηγεί μάλιστα σε σκέψεις να μην υπάρξουν δύο κατηγορίες τη νέα σεζόν αλλά μία.

Πάντως πρόθεση της ΕΠΣ Θράκης είναι να υπάρχουν κανονικά δύο κατηγορίες στο πρωτάθλημα. Ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια πρώτη κατηγορία με 14 ομάδες και μια δεύτερη με 5 ή 6, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Νομός Ροδόπης δεν διαθέτει ομάδα ούτε στην Γ’ Εθνική και γενικά τα εθνικά ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά πρωταθλήματα.