Εκπαίδευση όλων των τμημάτων της Ασπίδας Ξάνθης στη χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδιστή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας έξι ωρών «Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδιστή» παρακολούθησαν όλα τα τμήματα της Ασπίδας Ξάνθης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Κλειστό Γυμναστήριο «Χριστίνα Χριστοδούλου» και το παρακολούθησαν οι προπονητές όλων των τμημάτων και αθλημάτων μπάσκετ, ποδοσφαίρου, χάντμπολ του συλλόγου.

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Στα πλαίσια της ετοιμασίας του συλλόγου μας προκειμένου να λειτουργήσει τη νέα αθλητική χρονιά τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγείας των αθλητών και αθλητριών μας, το ΔΣ του ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης το εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED)».
Το πρόγραμμα διάρκειας 6 ωρών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο «Χριστίνα Χριστοδούλου» και το παρακολούθησαν οι προπονητές όλων των τμημάτων και αθλημάτων του συλλόγου μας (Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ).
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δημιουργήθηκε το 2008 και αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού των εκπαιδευμένων πολιτών κάθε ηλικίας στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση “ΚΑΑ” και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή “ΑΕΑ – AED”. Υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη τη Ελλάδα, και η ύλη του είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Οι εκπαιδευόμενοι μετά τη θεωρητική και πρακτική τους εξάσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές τελευταίας τεχνολογίας, αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια.
Το Δ.Σ. του ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ Ξάνθης θέλει να ευχαριστήσει όλους τους προπονητές μας που παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον το επιμορφωτικό πρόγραμμα και ιδιαίτερα τον εκπαιδευτή κ. Μεμέτ Αλί Ζεκή και όλους τους ανθρώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης για τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές που μετέφεραν στους προπονητές μας
».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος