Ασημένια στο Πανελλήνιο Σκακιού της Πάτρας η Άρτεμις Μπλίτσα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, χάλκινη η Ξανθιώτισσα Πηνελόπη Μήλιου

Θρακιώτισσες ήταν οι δυο από τις τρεις σκακίστριες που ανέβηκαν στο βάρθρο των νικητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού που διεξήχθη στην Πάτρα από 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Άρτεμις Μπλίτσα του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Κ14 με την με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Η νεαρή σκακίστρια αναμένει με ενδιαφέρον το αν θα διεξαχθούν φέτος το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (υπάρχει περίπτωση μη διοργάνωσης λόγω covid-19) όπου σε ένα εκ των δύο θα συμμετέχει με πρόκριση (θα καθοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα) λόγω της διάκρισής της.

Την 1η θέση στο Πρωτάθλημα Σκακιού στην κατηγορία Κ14 κατέκτησε η Κατερίνα Γκουτζούκη από την Κέρκυρα με 5,5/7 και την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο η Πηνελόπη Μήλιου από την Ξάνθη με 4,5/7.

Η 14χρόνη Άρτεμις Μπλίτσα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας με την ομάδα του ΜΓΣ Εθνικού όπου κατέχει την σκακιέρα της 16άρας με πολύ καλές επιδόσεις.

Επίσης την ίδια σκακιέρα κατέχει και στην εφηβική ομάδα του ΜΓΣ Εθνικού, η οποία έχει κατακτήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Περιφέρειας ΑΜ-Θ και το 2016-2017-2019 παίρνοντας και τις τρεις χρονιές την πρόκριση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων όπου συμμετείχε με πολύ καλές εμφανίσεις ενώ το 2018 κατέκτησε την 2η θέση στην περιφέρεια.