Παραίτηση – βόμβα του προέδρου του Ιπποκράτη από το Σωματείο Νοσοκομειακών Έβρου λόγω των εμβολιασμών

Τέλος εποχής μετά από 15 χρόνια παρουσίας και αγώνων, για τον πρόεδρο της ομάδας του Ιπποκράτη Χριστόδουλο Μεντίζη που ήταν πρόεδρος και του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου Χριστόδουλο Μεντίζη αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω των εξελίξεων με τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτική αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίστους υγειονομικούς.

Ο Μεντίζης επέμεινε στην παραίτηση του, αφού γι’ αυτόν η υπομονή εξαντλήθηκε, μια και στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που διανύει ο κλάδος, διαπίστωσε έλλειψη ξεκάθαρων θέσεων και στήριξης των όποιων αποφάσεων παίρνονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Έτσι την Δευτέρα 30 Αυγούστου συζητήθηκε η παραίτηση του στο Δ.Σ από την θέση του Προέδρου του Σ.Υ.Κ.Ν.Ε. και αφού επέμεινε σε αυτήν έγινε αποδεκτή.

Νέος Πρόεδρος εκλέχθηκε ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος Κώστας Σταυράκογλου. Ο Χριστόδουλος Μεντίζης, που για την ώρα διατηρεί κανονικά το αξίωμα του προέδρου στον Ιπποκράτη, την ποδοσφαιρική ομάδα που ίδρυσαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έχει την έδρα της στο γήπεδο της Δραγάνας, τόνισε αποχωρώντας:

“Στην κρισιμότερη ίσως συγκυρία για την Δημόσια Υγεία και για το ΠΓΝΑ έθεσα (και θα ξαναθέσω και στο Δ.Σ.) το ζήτημα να τοποθετηθούν οι παρατάξεις και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι ανοιχτά ενώπιον των εργαζομένων στο εάν συμφωνούν με τις επιβουλές του Υπουργείου και της Κυβέρνησης που έχουν να κάνουν με την υποχρεωτικότητα και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην Δημόσια Υγεία.
Να τελειώνουμε με τις μεμψιμοιρίες και τους κρυπτοθυμισμούς..ανοιχτά και ξάστερα…!!

Όλα αυτά τα χρόνια υπερασπίστηκα μ’ όλες μου τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων…δεν κρύφτηκα…!!
Ή λαίλαπα που έρχεται με τις συγχωνεύσεις κλινικών, τις καταργήσεις οργανικών θέσεων -Νοσοκομείων και την επινοικιαζόμενη εργασία μέσω εργολάβων, είναι προ των πυλών.
Υπό αυτό το πρίσμα χρειάζεται ενότητα και αποφασιστικότητα απ’ όλους τους εργαζομένους.
Το ζήτημα δεν είναι εμβολιασμένοι κατά ανεμβολίαστων, δεν πρέπει να περάσει η διαίρεση ανάμεσα στους εργαζόμενους, δεν θα γίνουμε τα θύματα μικροπολιτικών βλέψεων, κατάλυσης της Δημόσιας Υγείας και συμπράττοντες της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης μέσω Σ.Δ.Ι.Τ και εργολάβων.
Εφ’ όσον λοιπόν οι συνάδελφοι μου από τις άλλες παρατάξεις παραμένουν αδρανείς και αμέτοχοι σ’ αυτήν την πολύ κρίσιμη συγκυρία, εγώ δεν θα τους ακολουθήσω….!!!
Αναλαμβάνω…Όπως και το έκανα όλα αυτά τα χρόνια την ευθύνη των πράξεων μου και των λόγων μου δημόσια, δεν υπεκφεύγω ούτε και φοβάμαι να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν.

Οι μάσκες πέφτουν. Ο κάθε εργαζόμενος και ο κάθε εκλεγμένος να αναλάβει τις ευθύνες του…!!
Σεβόμενος τους αγώνες που έδωσε το ΣΥΚΝΕ και οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια, θα παραμείνω ενεργός και ανιδιοτελής στηρίζοντας μ’ όλες μου τις δυνάμεις τον εργαζόμενο και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς…!!
ΜΕΝΤΙΖΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Υ.Κ.Ν.Ε

Материалы по теме:

«Έφυγε» από κορονοϊό στα 57 του ο γυναικολόγος που έφερε στον κόσμο την μισή Κομοτηνή
Ο γνωστός γυναικολόγος της Κομοτηνής Παντελής Διαμαντόπουλος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 57 ετών. Ο γιατρός νοσηλευόταν εδώ και κάποιο καιρό στο Νοσοκομείο ...
Επιτυχής η ημερίδα του Άρη Πετεινού για την «ερασιτεχνική αθλητική Ακαδημία ως φορέας μαζικού αθλητισμού» (+photos)
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην οικεία του Μάνου Χατζηδάκι στην Ξάνθη η ημερίδα που διοργάνωσε ο Αρης Πετεινού στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ...
Super League: Οι 27 παίκτες του ρόστερ του φετινού ΑΟΞ, τα νούμερα στις φανέλες τους και η επίσημη φωτογράφισή τους
  Το πρωτάθλημα αρχίζει, ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την επίσημη πρεμιέρα της φετινής Ξάνθης το ρόστερ της οποίας απαρτίζεται από 27 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, φαίνεται ...
Οι ευχές τoυ Αστέρα Μαγικού για Καλό Πάσχα!
  Τις ευχές του για Καλό Πάσχα σε όλους, έστειλε ο Αστέρας Μαγικού. Το Δ.Σ, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Μαγικού εύχονται καλό Πάσχα ...
Γ’ Εθνική: Προτάσεις από γειτονικούς νομούς για τον “μόνιμο αρχισκόρερ” Αμέτ Ερκάν!
  Αν και πριν ένα μήνα ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ομάδα της ΕΠΣ Θράκης ανακοίνωσε την παραμονή του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Αμέτ Ερκάν, οι προτάσεις ...