Οπαδοί του Αγροτικού Αστέρα βεβήλωσαν τα νεκροταφεία Ξάνθης κατά την παρουσία τους για το ματς με Ορφέα

Σε βεβήλωση του τοίχου που βρίσκεται στα Δημοτικά Κοιμητήρια Ξάνθης προκάλεσαν την περασμένη Κυριακή οπαδοί του Αγροτικού Αστέρα, οι οποίοι βρέθηκαν στην Θράκη για την αναμέτρηση του Κυπελλου Ελλάδος με τον Ορφέα στο γήπεδο του ΑΟΞ.

«Αδέρφια ζείτε» ήταν το κεντρικό σύνθημα που έγραψαν μαζί με συνθήματα για τους Πράσινους, τον Εύοσμο και την Θύρα 2 (που είναι αυτή των «φανατικών» της ομάδας του Αγροτικού Αστέρα).

Ο βανδαλισμός ουσιαστικά στα νεκροταφεία έγινε αντιληπτός την επόμενη μέρα, όταν και τελέστηκε σε αυτά το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη του Αλέξανδρου Μπαλτατζή παρουσία και πολλών πολιτικών προσώπων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με πηγές της δημοτικής αρχής, μόλις πριν ένα μήνα είχε πάρει συνεργείο του Δήμου και είχε εξοραΐσει και καλλωπίσει τον συγκεκριμένο χώρο. Πλέον αναμένεται σύντομα να πάει συνεργείο για να βάψει ξανά τον τοίχο και να σβηστούν τα οπαδικά μηνύματα.

Ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το απαράδεκτο της ενέργειας των Θεσσαλονικέων φιλάθλων από τον Εύοσμο, που ήρθαν στην Ξάνθη, απόλαυσαν την θρακιώτικη φιλοξενία στο γήπεδο του ΑΟΞ κατά την αναμέτρηση με τον Ορφέα αλλά οι ίδιοι δεν σεβάστηκαν ούτε το ιερά και τα όσια του συγκεκριμένου χώρου του νεκροταφείου Ξάνθης…