Τόκυο 2020: Θύμα τεράστιας έκπληξης ο Μιχαλεντζάκης! Εκτός τελικού στα 100μ πεταλούδα ο κάτοχος του τίτλου

Θύμα τεράστιας έκπληξης έπεσε λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο στα 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S8 Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Ο Εβρίτης πρωταθλητής δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ή αν θέλετε βρέθηκαν οκτώ αθλητές σε καλύτερη ημέρα από αυτόν, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προκριθεί στον τελικό και να μην έχει πλέον την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ηρθε στο Τόκυο με τον καλύτερο χρόνο μεταξυ των συμμετεχοντων (1:01.94)

Ολοκλήρωσε τον αγωνα του σε 1.05.69, δηλαδή ηταν κατα σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα πιο πίσω, τερματίζοντας στην 5η θέση της 2ης ημιτελικής σειράς και δυστυχώς στην 9η συνολικά ενώ για τον μεγάλο τελικο προκρινονταν οι οκτώ καλύτεροι. Ετσι έμεινε εκτός τελικού και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίο.

Ο Μιχαλεντζάκης ολοκληρώνει την παρουσία του στους Παραολυμπιακούς Αγωνες του Τόκυο έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα ελεύθερο, την 6η θέση στα 200 μέτρα μεικτής ατομικής και την 9η στα 100 μέτρα πεταλούδα, που ήταν το θεωρητικά πιο ισχυρό του αγωνισμα. Ωστόσο έδειξε ότι παραμενει σε υψηλό επίπεδο και σε τρία χρόνια στο Παρίσι θα μπορέσει να διεκδικήσει πολλά ακόμα μετάλλια.