Τόκυο 2020: «Απέτυχα, κανείς δεν έχει στεναχωρηθεί περισσότερο από μένα» λέει ο… μεταλλιούχος Μιχαλεντζάκης

Την πρωτοφανή ανάγκη να… απολογηθεί στους φίλους του επειδή κατά την άποψή του δεν πήγε καλά στους Παραολυμπιακούς Αγωνες, όπου κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο, ένιωσε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και πόσταρε ένα εκτενές μήνυμα στα social media.

Σε αυτό υποστηρίζει ότι επί πέντε χρόνια ζούσε, ανέπνεε και προετοιμαζόταν σκληρά για τον αγώνα της Παρασκευής στα 100 μέτρα πεταλούδα, εκεί όπου θα υπερασπιζόταν το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τελικά δεν κατάφερε καν να προκριθεί στον τελικό.

Η απογοήτευση του Μιχαλεντζάκη έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι σε κανένα από τα τρία αγωνίσματα στα οποία κολύμπησε στο Τόκυο δεν πλησίασε τα ρεκόρ του. Παρόλα αυτά θα επιστρέψει στην Ελλάδα με ένα χάλκινο μετάλλιο, που δεδομένα συνιστά επιτυχία.

Ωστόσο για τον ίδιο, που έχει ανεβάσει εξαιρετικά ψηλά τον πήχη για τον ίδιο του τον εαυτό, ακόμα και αυτό το μετάλλιο θεωρείται «αποτυχία». Με τον Μιχαλεντζάκη να δηλώνει ότι ππρόκειται για μάθημα και αξέχαστη εμπειρία, ενόψει και των επόμενων Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Αναλυτικά έγραψε ο Μιχαλεντζάκης:

Ο πρωταθλητισμός κρύβει παρά πολλές εκπλήξεις είτε ευχάριστες είτε δυσάρεστες! Δυστυχώς αναγκάζομαι να περάσω μια πολύ σκληρή δοκιμασία που ονομάζεται «αποτυχία».
Τα τελευταία 5 χρόνια καθημερινά με ελάχιστη βοήθεια, παρά πολλές αναποδιές και αμέτρητες θυσίες ζούσα,ανέπνεα και έδινα τον καλύτερο μου εαυτό για αυτήν την στιγμή, για αυτήν την κούρσα, για αυτόν τον αγώνα! Ομως δεν πλησίασα σε κανένα αγώνισμα τα ατομικά μου ρεκόρ, παρ’ όλα αυτά κατέκτησα ένα Χάλκινο μετάλλιο.
Ίσως έχετε απογοητευτεί και έχετε στεναχωρηθεί με την εμφάνιση μου, αλλά σίγουρα κανείς περισσότερο από μένα!
Αυτό το ταξίδι έφτασε στο τέλος με ένα Χάλκινο μετάλλιο🥉, μια 6η θέση και μια 9η θέση.
Τόκιο σε ευχαριστώ για αυτό το μάθημα και για αυτήν την αξέχαστη εμπειρία!!!
Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη και για τα μηνύματα αγάπης!