«Συμφώνησα με Ξάνθη, εκδόθηκε και το εισιτήριο για Ελλάδα αλλά έκανα πίσω γιατί σοκαρίστηκα με το σκάνδαλο του Μπιλ Πάπας»

Σε αποκάλυψη πως βρέθηκε μία ανάσα από την Ξάνθη ανέφερε νεαρός Αυστραλολιβανέζος μέσος σε μέσο της Αυστραλίας, τονίζοντας πως η μεταγραφή του χάλασε έπειτα από απόφαση του ίδιου να μην πάρει το ρίσκο να έρθει στην Θράκη λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μπιλ Πάπας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος Γιαχιά Ελ Χίντι μιλώντας στο «ftbl.com.au» τόνισε πως είχε ουσιαστικά συμφωνήσει με τον ΑΟΞ ώστε ο ίδιος να κυνηγήσει για πρώτη φορά το όνειρό του να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είχε λάβει και το εισιτήριο, εν τέλει όμως δεν προχώρησε· καθώς όπως υποστήριξε ματαίωσε το ταξίδι στην χώρα μας αφότου ενημέρωθηκε για τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως από τη χώρα της Ωκεανίας σχετικά με το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη ο Μπιλ Πάπας, που όπως αναφέρει, ήταν και εκείνος που του έκανε την πρόταση να έρθει στην Ξάνθη.

Χαρακτηριστικά ο Ελ Χιντί δήλωσε:

«Είχα μία εξαιρετική σεζόν στο Μπαχρέιν με την Μπουνταΐγα, όπου καταφέραμε να παραμείνουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία αφότου πήρε την άνοδο. Γύρισα στο Σίδνεϊ ύστερα από το τέλος της σεζόν και με πλησιάσε ο Μπιλ Πάπας, με τον οποίον είχαμε συζητήσεις και μου έκανε την πρόταση. Παρότι την ίδια περίοδο είχα δύο προτάσεις από ομάδες της Μέσης Ανατολής και μία από το Μπαχρέιν, ο Πάπας με διαβεβαίωσε πως στην Ελλάδα θα με παρακολουθούν Άγγλοι σκάουτερς και έτσι συμφωνήσα να δεχτώ την πρόταση της Ξάνθης. Μία εβδομάδα μετά την συμφωνία, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα για το σκάνδαλο απάτης που ενεπλάκη. Σοκαρίστηκα. Έφυγε από την Αυστραλία. Το εισιτήριό μου είχε εκδοθεί ώστε να ταξιδέψω για την Ελλάδα, αλλά η εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Πάπας κλονίστηκε και δεν μπορούσα να πάρω το ρίσκο να πάω στην Ξάνθη».

Επίσης σημειώσε πως η μετακίνηση του στην Ξάνθη δεν θα γινόταν για οικονομικούς λόγους (καθώς αν ήταν θέμα χρημάτων θα παρέμενε στη Μέση Ανατολή), αλλά ο ίδιος το αντιλήφθηκε ως μία ευκαιρία να διεισδύσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την Σίντεϊ Ολίμπικ, ομάδα στην οποία μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος ο Μπιλ Πάπας, ενώ εκτός της Μπουνταΐγια που ανήκει στο πρωτάθλημα του Μπαχρέιν, στο υπόλοιπο της καριέρας αγωνίστηκε σε Αυστραλία και Λίβανο.