Ευρωβόλεϊ 2021: Με Μούχλια, Κασαμπαλή και Κουμεντάκη λύγισε στο τάι μπρέικ η Εθνική από την Ουκρανία

Μαγική η Εθνική Ανδρών με νέο πρόσωπο και ένα νεανικό σύνολο λύγισε στο ται μπρείκ από την Ουκρανία.

Με τον Κασαμπαλή και Μούχλια να ξεκινάνε βασικοί την αναμέτρηση, η Εθνική Ανδρών ευτύχησε να προηγηθεί με 1-0 και 25-22, με τους Ουκρανούς να ισοφαρίζουν άμεσα σε 1-1 με 24-26, παρότι η γαλανόλευκη βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 21-19.

Η Εθνική Ανδρών δεν επηρεάστηκε από το χαμένο σετ και προηγήθηκε εκ νέου με 2-1 και 25-22, με τους Ουκρανούς να εκμεταλλεύονται ένα νεκρό διάστημα των Ελλήνων αθλητών στο τέταρτο σετ με αποτέλεσμα την ισοφάριση σε 2-2 με 19-25.

Το νεκρό διάστημα της Εθνικής συνεχίστηκε και στο κρίσιμο πέμπτο σετ, με τους Ουκρανούς να τα κάνουν όλα σωστά και την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου να μην μπορεί να βρεί λύσεις, με αποτέλεσμα το σετ να πάει στους τυπικά φιλοξενούμενους με 6-15 και 2-3 τελικό σκορ.

Η Εθνική κρατάει τον 1 βαθμό, έχοντας μπροστά της δύο σημαντικούς τελικούς με Βέλγιο και Πορτογαλία αλλά και τους αγώνες πρόκληση απέναντι στις πανίσχυρες Πολωνία και Σερβία (Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2019).

Ο Σταύρος Κασαμπαλής είχε 3 πόντους (2/3 επ., 1 άσσος) κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τον ίδιο να παίζει για πρώτη φορά σε Ευρωβόλεϊ ενώ και ο πρωτάρηςς σε αυτήν την διοργάνωση Δημήτρης Μούχλιας είχε μια καλή εμφάνιση με 10 πόντους (8/20 επ., 2 μπλοκ) ενώ τέλος ο Ραφαήλ Κουμεντάκης αγωνίστηκε ελάχιστα πετυχαίνοντας 1 πόντο (1/1 επιθέσεις).