Με αρχηγό Μάνταλο και Σιώπη η φιλική ήττα της Εθνικής από την Ελβετία στη Βασιλεία

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η μαχητική Εθνική κόντρα στην Ελβετία στη Βασιλεία, ενόψει της προετοιμασίας για τα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ με το Κόσοβο και τη Σουηδία.

Στην ανάπαυλα πέρασε ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης στη θέση του Μπουχαλάκη, ενώ στο 64′ ο Κομοτηναίος Πέτρος Μάνταλος πήρε του θέση του Μπακασέτα και παράλληλα το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν στο σκορ όταν ο νεοαποκτηθείς παίκτης της ΑΕΚ Στίβεν Ζούμπερ δέχτηκε την πάσα του Βίντμερ, κατέβασε όμορφα τη μπάλα με το δεξί και πλάσαρε γρήγορα με το αριστερό για να νικήσει τον Βλαχοδήμο για το 1-0.

Το 1-1 για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήρθε στο 34′ όταν οι Μπακασέτας και Παυλίδης άλλαξαν αρχικά τη μπάλα με τον πρώτο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να κοντράρει. Δεν απομακρύνθηκε και έφτασε και πάλι στον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος που έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Παυλίδη ο οποίος με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 51′ όταν ο Μαυροπάνος έκλεψε τη μπάλα, την προώθησε με αποτέλεσμα να τη χάσει με τους Ελβετούς να φεύγουν στην αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Ζούμπερ. Ο παίκτης της ΑΕΚ γύρισε παράλληλα προς τον Βάργκας που με πλασέ νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 2-1.