Γ’ Εθνική: Έντονη φημολογία για πρόσκληση στον Βύρωνα Καβάλας να ενταχθεί στον όμιλο Ορφέα Ξάνθης, Άρη Αβάτου και Αλεξανδρούπολης

Εντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί από το πρωί για επικείμενη ή ήδη αποσταλείσα πρόσκληση στον Βύρωνα Καβάλας να καλύψει το κενό του αποσυρθέντος Αετού Οφρυνίου στον 1ο Ομιλο του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Συμφωνα με δημοσιευμα της εφημερίδας «Πρωινή» της Καβάλας, η ομάδα δεν λέει όχι στην πρόσκληση αυτή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και θα καλύψει την θέση ως δευτεραθλήτρια της σεζόν 2019-2020 καθώς πέρυσι δεν διεξήχθη ουσιαστικά τοπικό πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η ομάδα του Βύρωνα Καβάλας έχει να αγωνιστεί σε εθνικό και όχι τοπικό πρωτάθλημα από την δεκαετία του 1980 όταν με προπονητή τον Γιώργο Τάτση είχε λάβει μέρος στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Ανάλογη φημολογία αναπτύχθηκε και στην Κεντρική Ελλάδα καθώς γράφτηκε ότι ετοιμάζονται για την Γ’ Εθνική Ρήγας Φεραίος και Βατανιακός, μετά από σχετικό ερώτημα που τους απηύθυναν οι οικείες ΕΠΣ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι τελικά θα συμμετέχουν σε αυτή.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Θεσσαλίας απήυθυνε πρόσκληση στον Ρήγα Φεραίο που είχε τερματίσει ως δευτεραθλητής την περίοδο 2019-20, που είναι και η τελευταία ολοκληρωμένη σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα, εάν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η αιτιολογία ήταν ότι θα καλύψουν το κενό των ομάδων που είχαν δικαίωμα, αλλά δεν δήλωσαν συμμετοχή, όπως ο Διαγόρας Στεφανοβικείου από τη Θεσσαλία. Μάλιστα, από της ΕΠΣ Θεσσαλίας διέρρεε ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην Πιερία, με πρόκληση στον Βατανιακό, ωστόσο δεν έγινε κάτι τέτοιο από την πιερική ΕΠΣ.

Την ίδια ώρα στην ΕΠΟ δηλώνουν άγνοια! Ουδέποτε έστειλαν σχετικά έγγραφα προς τις ΕΠΣ ή τις ομάδες, μιας και δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθούν τα κενά των ομάδων που δεν δήλωσαν συμμετοχή και υπάρχει σχετική ρητή πρόβλεψη και απόφαση. Μάλιστα, το Onsports επικοινώνησε με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και υπήρξε κατηγορηματική διάψευση για αποστολή εγγράφων στις ΕΠΣ ή τα σωματεία, περί κάλυψης των κενών θέσεων στη Γ’ Εθνική.

Εφόσον δεν υπάρξει άλλη ανατροπή, τότε και το όνειρο για άνοδο του Βύρωνα Καβάλας στην θέση του Αετού Οφρυνίου στον όμιλο όπου θα μετέχουν ο Ορφέας Ξάνθης, η Αλεξανδρούπολη και ο Αρης Αβατου, μάλλον θα παραμείνει όνειρο…