Σε οδό Ελένης Τοπαλούδη θα μετονομαστεί η Βασ. Γεωργίου εφόσον επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου

Σε οδό Ελένης Τοπαλούδη αναμένεται να μετονομαστεί η κεντρική οδός Βασ. Γεωργίου, η οποία ξεκινάει από το νέα γέφυρα Ερυθροποτάμου, διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος του Διδυμοτείχου και καταλήγει ως την διασταύρωση του Δημαρχείου με τον πεζόδρομο της Ε.Βενιζέλου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να παρθεί στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, όπου αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης και φυσικά να εγκριθεί, αφού δύσκολα θα υπάρξει δημοτική παράταξη ή δημοτικός σύμβουλος που θα ψηφίσει αρνητικά. Δεν αποκλείεται βέβαια να προταθεί κάποιος άλλος δρόμος, αν και δύσκολα δεν θα εγκριθεί η εισήγηση που έρχεται προς ψήφιση. Να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα της αδικοχαμένης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε άγρια στην Ρόδο από δυο ανθρωπόμορφα κτήνη, πρότεινε αρχικά ο πρώην δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης και η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία της.

Θα πρέπει όμως να επικυρωθεί από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασιστεί ποια θα είναι η οδός που θα φέρει το όνομα της. Ο νυν δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου από την πλευρά του ανέφερε πως είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. «Υπάρχει μια απόφαση της προηγούμενης διοίκησης την οποία αποδεχόμαστε και σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας και φυσικά τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας. Είναι μια υπόθεση που στοίχισε πολλά στο Διδυμότειχο και θεωρούμε πως οφείλουμε να ανταποκριθούμε με μια τέτοια κίνηση, τόσο σε ένδειξη οφειλόμενης τιμής στη νεαρή συμπολίτισσα που χάθηκε και στην οικογένειά της, όσο και ως παρακαταθήκη προβληματισμού για τους νέους μας και τις επόμενες γενιές».

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός που επεσήμανε ο κ.Χατζηγιάννογλου: «Λόγω της σημασίας του συγκεκριμένου θέματος επιθυμούμε όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων να τοποθετηθούν δια ζώσης». ΚΙ επειδή πλέον επιτρέπονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη οι δια ζώσης συνεδριάσεις, στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου θα παρθεί η απόφαση.

Πηγή: www.evros-news.gr