Οι αναμνήσεις Μπόσβελη από την Καμπούλ και το ξέσπασμα για την επιστροφή στην εξουσία των Ταλιμπάν (+photos)

Ο Γιάννης Μπόσβελης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη των XanthiFans, τα τελευταια χρόνια ήταν γενικος αρχηγός στον Αρη Αβατου, θεωρείται από τους πιο άριστους γνώστες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης.

Περίπου 17 χρόνια πριν είχε υπηρετήσει ως στρατιωτικός στην Καμπουλ του Αγφανιστάν, ως μέλος της ελληνικής δύναμης εκεί που υπήρξε στο πλαίσιο του πολέμου της Δύσης με τους Ταλιμπάν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρη του 2001.

Με αφορμή το τέλος αυτού του 20ετους πολέμου που σηματοδοτεί η αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικώ δυναμεων από το Αφγανιστάν σε συνδυασμό με την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, ο Μπόσβελης έγραψε το ακόλουθο σχόλιο:

Πρίν χρόνια υπηρέτησα στην Καμπούλ με συναδέρφους από όλο τον κόσμο με μόνο σκοπό την διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή του Αφγανιστάν, την ανάπτυξη ενός κατεστραμμένου τότε κράτους, για τα δικαιώματα των ανθρώπων, για το δικαίωμα στην μάθηση από όλους. Δυστυχώς όπως τα είχαμε βιώσει και τα βλέπαμε, λυπαμαι για το σήμερα πραγματικά, που οι Ταλιμπάν ξαναέρχονται στα πράγματα και αναλαμβάνουν την εξουσία. Λυπαμαι τις συνθήκες και αυτά που θα ξανανιώσει κύρια ο γυναικείος πληθυσμός του Αφγανιστάν γιατί εκεί είναι καλύτερα να γεννηθείς σκύλος παρά γυναίκα, καθώς και την μεταχείριση των παιδιών. Ο ΟΗΕ ας αναλάβει τις ευθύνες του

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, ποδήλατο και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται και δρόμος