Μικρή συμμετοχή κόσμου στα θαλάσσια σπορ του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους σε ‘Εβρο και Ροδόπη

Την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Θρακικό Πέλαγος με ιστιοπλοϊκό, να κάνουν θαλάσσια σπορ και να διασκεδάσουν στα κύματα, είχαν όσοι έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις παραλίες Εβρου και Ροδόπης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους.

Αναφορικά με τον Εβρο εκδηλώσεις υπήρξαν στην Αλεξανδρουπολη αλλά και την Σαμοθράκη, ενώ στην Ροδόπη μετά την έναρξη της Παρασκευής στη Μαρώνεια και τις παραθαλάσσιες εκδηλώσεις εκεί, τη σκυτάλη πήρε το  Φανάρι. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν αρκετές από τις επιχειρήσεις αναψυχής της περιοχής, κι έτσι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία –δωρεάν- να κάνουν water sports, να παίξουν σε θαλάσσιο πάρκο, να περιηγηθούν στην παραλία Αρωγής-Φαναρίου-Μέσης με ιστιοπλοϊκό κι άλλα πολλά.

«Πάντως, η έλλειψη επαρκούς προβολής του φεστιβάλ, είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή συμμετοχή κόσμου, κυρίως στα θαλάσσια σπορ. Mεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή στα ιστιοπλοϊκά, ωστόσο δεν υπήρχε ενημέρωση για το σημείο έναρξης των διαδρομών ούτε ακριβείς ώρες δρομολογίων. Έτσι, τα δωρεάν δρώμενα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κυρίως γνώστες του φεστιβάλ κι όχι τόσο περαστικοί ή τουρίστες», σχολιάζει η εφημερίδα Χρόνος καλώντας τους υπευθυνους να το εξετάσουν αυτό προκειμένου να βελτιώσουν το προϊόν στο επόμενο φεστιβάλ του χρόνου.

Το φεστιβάλ περιελάμβανε κι άλλες εκδηλώσεις, όπως γαστρονομικές και ψυχαγωγικές, ενώ ολοκληρώθηκε με την παράσταση του Χάρη Ρώμα «ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός», που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. Το φεστιβάλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώθηκε με ευθύνη της κάθε Αντιπεριφέρειας σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών.