Κύπελλο Ελλάδος: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Αλεξανδρούπολης και του Άρη Αβάτου στην κληρωτίδα της β’ φάσης

Μεταξυ των 10 ομάδων από τον 1ο Ομιλο του Κυπέλλου Ελλάδος που προκρίθηκαν από τους αγώνες της Κυριακής θα πρέπει να περιμένουν η Αλεξνδρούπολη και ο Αρης Αβατου τον αντιπαλο τους στην β΄φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου προκρίθηκαν μετά τις νίκες τους την Κυριακή.

Βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου, στην 1η φάση επρόκειτο να λάβουν μέρος οι 82 Ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, εκ των οποίων μετά από κλήρωση, 14 θα προκρίνονταν άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 68 αφού κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργούσαν 34 ζευγάρια. Ωστόσο διευκρινιζόταν ότι η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία μπορούσε να τροποποιηθεί αναλόγως με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων. Τελικά δηλώθηκαν αρχικά 79 ομάδες, οπότε σχηματιστηκαν 38 ζευγάρια και πέρασε χωρίς αγωνα ο Χαραυγιακός, αλλά στην συνέχεια τα ζευγάρια μειώθηκαν σε 35 αφου αλλες τρεις ομάδες δηλώθηκαν στην SL2 και πέρασαν χωρίς αγωνα στην επόμενη φάση οι κληρωθέντες αντίπαλοι τους.

Πάντα βάση της προκήρυξης, στην 2η φάση θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες από την 1η Φάση και οι ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα. Αρα οι 39 ομάδες που προκριθηκαν «θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια». Ετσι θα προκύψουν πάλι ζευγάρια και οι νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση. Αν και βάσει προκήρυξης δεν διευκρινίζεται αν οι όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια θα είναι οι ίδιοι με αυτούς τους 1ης φάσης, η λογική λέει ότι αυτοί τουλάχιστον μέχρι αυτό το σημείο δεν θα αλλάξουν. Συνεπώς μπορούμε σχετικά εύκολα να εκτιμήσουμε τους πιθανούς αντιπάλους της Αλεξανδρούπολης και του Άρη Αβάτου.

Καταρχήν οι δυο ομάδες της Θράκης υπάρχει ενδεχόμενο να κληρωθούν μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα, η καθεμιά μπορεί εκτός από την άλλη, να ψαρέψει αντίπαλο και εκ των Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Εδεσσαϊκό, Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων, Αγροτικό Αστέρα, Εθνικό Σοχού, Πανδραμαϊκό, Μ. Αλέξανδρο Ορφανίου και Μακεδονικό. Οι αγωνες της β’ φάσης είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά, πάντα με βάση τις ως τώρα εκτιμήσεις και με κάθε επιφύλαξη, με βάση τους γεωγραφικούς ομίλους που σχηματίστηκαν στην 1η φάση, στην κληρωτίδα της 2ης φάσης θα μπουν οι εξής ομάδες στον όμιλο όπου θα ενταχθούν και αυτές της Θράκης:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (2η ΦΑΣΗ, 1ος ΟΜΙΛΟΣ)
Αλεξανδρούπολη FC
Αρης Αβάτου
Πανδραμαϊκός
Μεγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Μακεδονικός
Αγροτικος Αστέρας
Ποσειδών Μηχανιώνας
Εθνικός Σοχού
Εδεσσαϊκός
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων