Τόκυο 2020: Ξέσπασμα Θρακιώτη απεσταλμένου στους Παραολυμπιακούς για «κλοπή» των φωτογραφιών του στην επιτυχία Τσαπατάκη (+photos)

Ο Νίκος Καρανικόλας είναι επαγγελματίας φωτογράφος – φωτορεπόρτερ. Ελκει την καταγωγή του από την Ροδόπη και είναι αυτές τις μέρες ο μοναδικός ουσιαστικά Έλληνας απεσταλμένος στους Παραολυμπιακούς Αγωνες του Τοκυο.

Εχει πάει εκεί ως ο αποκλειστικός φωτογράφος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και προσπαθεί σε δυσκολες συνθηκες να καλύψει τις πρσπάθειες των Ελλήνων Αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Με αφορμή όσα συνέβησαν μετά την επιτυχία του Αντώνη Τσαπατάκη και την αναπαραγωγή των φωτογραφιών του από την ΕΡΤ και μετά από άλλα μέσα ενημέρωσης που πήραν τις αλλοιωμένες εικόνες από την ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

Περι φωτογραφιών και πνευματικών δικαιωμάτων.
Ονομάζομαι Νίκος Καρανικόλας, είμαι επαγγελματίας φωτογράφος – φωτορεπόρτερ και ειδικευομαι εδώ και μια δεκαετία στην αθλητική φωτογραφία. Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στο Τόκιο ως ο αποκλειστικός φωτογράφος της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee για να καλύψω τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις έχουν απαιτητικά ωραρια (συνήθως προλαβαινουμε να κοιμηθούμε 3-4 ωρες την ημερα) και 12-14 ωρες την ημερα να τρεχεις απο εγκατασταση σε εγκατασταση να προλάβεις τους αγωνες των αθλητλων. Η Παραολυμπιακή Επιτροπή μαζί με τα δελτία τύπου και ανακοινώσεις, τροφοδοτεί και με φωτογραφίες τα social media δωρεαν για την ενημερωση των φιλάθλων οπου όπως βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία αναφέρονται διακριτικά τα credits του φωτογραφου και του φορέα που τις διαχειρίζεται (Nikos Karanikolas / Hellenic Paralympic Committee) Η ΕΡΤ Α.Ε. (και ενώ η απουσία κάλυψης των Ελληνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς αγώνες ειναι ιδιατερα αισθητή) στον λογαριασμό της στο instagram αποφάσισε να παρει τη συγκεκριμένη φωτογραφια και να την κροπάρει (περικόψει) ώστε να μην φαινονται τα credits. 1ο φαουλ που κροπαρει τη φωτογραφία χωρις την αδεια του δημιουργού, 2ο φαουλ που δεν τον αναφερει όπως ορίζει ο νόμος. Στην τρίτη φωτογραφία ο BwinΣΠΟΡ FM 94.6 έχει πάρει την φωτογραφία από τον λογαριασμό της ΕΡΤ την εχει κροπαρει ακόμα περισσότερο και εχει βάλει ως credit την ΕΡΤ!!!!! ( Κυριοι το κουμπί της φωτογραφικής το παταει άνθρωπος οχι οργανισμός, ούτε κανάλι ούτε ο θεός ο ίδιος) Αρα 3ο φαουλ της ΕΡΤ γιατί μου κανει ζημια με την λανθασμένη αναπαραγωγή των φωτογραφιών. Θα περίμενε κανεις ότι οι ανθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με τα media και τα social media θα είναι πιο ενημέρωμενοι αν όχι ευαισθητοποιημενοι με το θέμα πνευματικών δικαιωμάτων κάτι που μπορεί να τους φέρει μπελάδες αν δεν το χειριζονται σωστά. Εγώ παντως μπορώ να τους προτείνω την εξαιρετική δικηγόρο Pigi Konstantinou να τους κάνει ένα σεμινάριο για αρχή.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και πισίνα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, πισίνα και κείμενο που λέει "EPT ertofficial_ GA TOKYO 2020 ertofficial_ <<Χάλκινος>> Συγχαρητήρια! Αρέσει στο χρήστη ykapoutzidis και 844 ακόμη στα 100 μέτρα πρόσθιο SB4. @tsapatakis_ #Tokyo2020 #Paralympics #ERTTokyo2020 @hellenic _paralympic committee και τα σχόλια Δεί 4ωρες"

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, σώμα νερού και κείμενο που λέει "TOKYO TOKYO2020 2020 BANE Αρέσει σε 709 sportfm946 Κι αλλο μετάλλιο για την Ελλάδα μας Μπορεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο να εφτασε κοντά όμως στο Τόκιο έκανε όνειρό του πραγματικότητα! Αντώνης Τσαπατάκης έκανε τρομερή κούρσα και κατεκτησε To χάλκινο μετάλλιο στα Ο0μ. πρόσθιο, στην κατηγορία SB4. Με χρόνο 1.40.20 κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των ικητών και να σηκώσει την ελληνική σημαια ψηλά @tsapatakis_a @ertofficial #tokyo2020#paralympics"