Κύπελλο Ελλάδος: Τεράστια πρόκριση σε ματς-θρίλερ για τον Άρη Αβάτου με ανατροπή και χαμένο πέναλτι Γιαννιτσών στο 90+4′

Σε ένα ματς θρίλερ, που κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αρης Αβάτου ξεκίνησε με το δεξί τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις αφού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, νίκησε την Αναγέννηση Γιαννιτσών με 2-1 αν και κινδύνευσε στις καθυστερήσεις να ισοφαριστεί αλλά το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι εκτελέστηκε άουτ.

Ο αγωνας ξεκίνησε με σχεδόν δεκαλεπτοη καθυστέρηση, αφού αφενός άργησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρι οι δυο ομάδες και οι διαιτητές της αναμέτρησης, αφετέρου πριν την σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Δημήτρη Καρτσιούλη.

Ο αγωνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους αφού μόλις στο 7ο λεπτό ο Μυλωνάς άνοιξε το σκορ όταν από αριστερά έκανε την κίνηση ο Πρέτσι, με κοντινή πάσα βρήκε τον Γαλούπη μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον σκόρερ που με κοντινή προβολή έγραψε το 1-0.

Ο Αρης Αβατου προσπάθησε άμεσα να απαντήσει, αλλά ένα λεπτό μετά το γκολ στο κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι ο Χασάνογλου με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι του Καραογλανίδη και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Μπαμπαλής. Παρόλα αυτά, περίπου ένα τέταρτο μετά ήρθε η πολυπόθητη ισοφάριση αφου στο 24′ ο Γκέκας, που πέντε λεπτά νωρίτερα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία σε τετατέρ με τον τερματοφύλακα να διώχνει με τα πόδια, αυτή τη φορά πέρασε και τον γκολκίπερ και σε κενό τέρμα έγραψε το 1-1.

Από το σημείο εκείνο το γήπεδο άρχισε να γέρνει υπέρ των φιλοξενούμενων που έχασαν ευκαιρίες με τον Ψεμματά και Κουτσούμπα πριν το ημίχρονο και κεφαλιά του Χασάνογλου στο ξεκίνημα του δευτέρου. Τελικά στο 20λεπτο της επανάληψης ο Βαφειάδης βρέθηκε μόνος του μέσα στη μικρή περιοχή και με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-2.

Στη συνέχεια ο Αρης Αβάτου διαχειρίστηηκε άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι που φτάσαμε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν κέρδισε πέναλτι η Αναγέννηση, μετά από πλάγιο του Γαλούπη ο Πλατσιώτας Ελ. έκανε το ψαλιδάκι και η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού. Παρά τις διαμαρτυρίες η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε αλλά ο Κυζιρίδης έστειλε την μπάλα λίγο πιο διπλα από το δεξί δοκάρι του Συνοδινού με αποτέλεσμα το σφύριγμα της λήξης να βρει νικητή τον Αρη Αβατου, ο οποίος συνεχίζει την καλή παράδοση στον θεσμό και προκρίθηκε στην β φαση του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Καραογλανίδης, Πλατσιώτας Σ., Γαλούπης, Μπαμπαλής, Ιωσηφίδης (46′ Δεληχατζής), Ξανθόπουλος, Χατζηαλεξιάδης, Μυλωνάς, Κατηριάδης (68′ Κυζιρίδης), Χαραβητίδης, Πρέτσι (78′ Πλατσιώτας Ελ).
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Συνοδινός, Χατζηπαππάς (62′ Αχμετ), Χασάνογλού, Κουτσούμπας, Κωσταρέλης, Φούντας (90+2′ Βουλγαρίδης), Σαρηγιαννίδης (62′ Τζελαλ, 85′ Ευαγγέλου), Τσάπαρης, Γκέκας (62′ Κοτόπουλος), Βαφειάδης, Ψεμματάς.