Τόκυο 2020: 6ος παραολυμπιονίκης ο Δήμος Μιχαλεντζάκης στα 200 μέτρα μεικτή ατομική της κατηγορίας SΜ8

Την έκτη θέση στον μεγάλο τελικό των 200 μέτρων μεικτής ατομικής της κατηγορίας SΜ8 κατέλαβε ο Εβρίτης πρωταθλητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Ο κολυμβητής από τις Φέρες πρόσθεσε άλλη μια σημαντική επιτυχία στο βιογραφικό του, αφού υπενθυμίζεται ότι η μεικτή ατομική και μάλιστα σε αυτην την απόσταση δεν είναι το δυνατό του αγώνισμα.

Ο Μιχαλεντζάκης πέτυχε καλύτερο χρόνο από αυτόν που σημείωσε στον προκριματικό. Τερμάτισε σε 2:27.57 αλλά ενώ στον προκριματικό με το 2:28.58 είχε την 3η καλύτερη επίδοση, στον τελικό με καλυτερο χρόνο αναδείχθηκε 6ος.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική επιτυχία και πρόοδος συγκριτικά με το Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο Μιχαλεντζάκης είχε βρεθεί εκτός τελικού καταλαμβάνοντας την 10η θέση. Συνεπώς στο Τόκυο βελτιώνεται κατά τέσσερις θέσεις στην κατάταξη.

Ο Ουκρανός Νεντις Ντουμπροφ κολύμπησε σε ρυθμούς παγκοσμίου ρεκόρ (2:20.01) και με επίδοση 2:20.96 κατέλαβε την 1η θέση και αναδείχθηκε χρυσός παραολυμπιονίκης. Ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στους Κινέζους Ξου και Γιανγκ με 2:21.06 και 2:21.53.

Ο τέταρτος ήταν ήδη 4 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο, με αποτέλεσμα η κατάσταση στο βάθρο να ξεκαθαρίσει από νωρίς. Ο Μιχαλεντζάκης θα έχει άλλον έναν αγωνα την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο καλό του αγωνισμα, τα 100 μέτρα πεταλούδας της κατηγορίας S8.