Γ’ Εθνική: Ενδιαφέρον και από Βούλγαρο επενδυτή να αναλάβει τον Ορφέα Ξάνθης στην SL2 αποκάλυψε ο Χατζημεστής

Δεν ήταν μόνο οι εξ Αυστρίας επενδυτές που προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν τα έξοδα για το μετοχικό κεφάλαιο και την εγγυητική του Ορφέα Ξάνθης ώστε να δηλωθεί στην Super League 2.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Μπάμπης Χατζημεστής με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θράκη» αποκάλυψε ότι υπήρξε ενδιαφέρον και από Βούλγαρο επενδυτή.

Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο, ενώ δεν υπήρξε ζήτημα ως προς τα οικονομικά, το deal δεν προχώρησε γιατί ο Χατζημεστής δεν διαπίστωσε ότι μπορούσε να λάβει εγγύηση πως η ομάδα θα μεινει στην Ξάνθη και θα τρέξει ορθα διοικητικά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στους νυν ανθρώπους του ΔΣ της ομάδας.

Αναλυτικότερα, σε ο,τι αφορά στις συζητήσεις με τον ενδιαφερόμενο από την Αυστρία, ο Μπάμπης Χατζημεστής απαντώντας σε όσους άφησαν καρφιά τύπου «αφού ο κ. Χατζημεστής δεν ήθελε να φύγει η ομάδα από την Ξάνθη, πως συνομιλούσε με τον Αυστριακό;», διευκρίνισε στην εφημερίδα «Θράκη» τα εξής:

«Βασική προϋπόθεση και για τον Αυστριακό αλλά και για τον Βούλγαρο που ήθελαν να πάρουν την ομάδα, ήταν να παραμείνει στην Ξάνθη. Υπήρχαν αντιρρήσεις όσον αφορά στην διοίκηση. Και για τους δύο υπήρχαν αντιδράσεις για το να φύγει η διοίκηση που υπάρχει και το μόνο που ζήτησα εγώ είναι να ελέγχω τον νομικό και τον λογιστή. Ούτε χρήματα ζήτησα, ούτε τίποτα παραπάνω.
Δηλαδή κάποιος παίρνει μια ομάδα, την κάνει ο,τι θέλει και μετά ξαφνικά διαλύεται και φεύγει; Πως θα γίνει αυτό; Θα σας πω μόνο οτι σήμερα μόνον στην κατηγορία της Β΄Εθνικής (αυτή που δεν πήγαμε εμείς), επτά ομάδες συμμετέχουν με άλλο ΑΦΜ. Όλως παραδόξως. Πως γίνεται αυτό; Πως ξαφνικά ο κ. Υπουργός, δεν ελέγχει αυτούς που ανεβαίνουν με ΑΜΦ (η νέα Καβάλα, η καινούρια Δόξα, η παλιά Καλαμαριά, ο Βόλος κλπ). Εγώ δεν θέλω να γίνω σαν αυτούς. Δεν θα γινόμουν ποτέ.
Ο Χατζημεστής συνομίλησε με βασική προϋπόθεση να μείνει η ομάδα στην Ξάνθη. Αλλιώς θα μπορούσα να την δώσω κάπου αλλού, εκτός της Ξάνθης και να πάρω κάποια χρήματα. Όλοι τα χρειαζόμαστε τα χρήματα. Ξέρετε κανέναν που δεν έχει ανάγκη από χρήματα;
Η κουβέντα «ναυάγησε» στο να παραμείνει ίδια η διοίκηση. Το παιδί μου, ο Χρήστος (σ.σ. ο πρόεδρος κ. Μουρτζανός) κλπ. Πως θα υπέγραφαν αυτοί για έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρουν καλά; Σήμερα η ομάδα δεν χρωστάει τίποτα. Αν υπήρχαν μετά χρέη, θα μεταφέρονταν σε προσωπικό επίπεδο. Είμαστε πανελλήνια από τις λίγες ομάδες που δεν χρωστάμε «φράγκο». Επομένως γιατί να βάλω εγώ ανθρώπους σε άλλες διαδικασίες; Βεβαίως και μπορεί να υπάρχουν κάποια χρέη, αλλά να μην επιβαρύνουν άλλους ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και είναι «δικά» μου άτομα. Δεν έχει σημασία αν είναι το παιδί μου ή είναι κάποιος άλλος. Σημασία έχει να μην τους βάλω σε αυτό το «λούκι».