Europa League: Με τρεις πρώην αντιπάλους του ΑΟΞ στον όμιλο ο Ολυμπιακός

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Europa League, εκεί που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την γερμανική Άιντραχτ Φρακφούρτης, την τουρκική Φενερμπαχτσέ και την βέλγικη Αντβέρπ.

Αμφότερους τους τρεις αντιπάλους τους έχει αντιμετωπίσει η Ξάνθη στο παρελθόν σε φιλικά παιχνίδια μάλιστα, αφού το 1990 είχε ηττηθεί με 2-1 από την Αντβέρπ, το 2001 είχε κερδίσει 2-3 την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη ενώ το 2009 είχε ηττηθεί με 2-4 στα Πηγάδια από την Άιντραχτ του Σκίμπε, μετέπειτα προπονητή της Εθνικής Ελλάδος.

Οι Πειραιώτες του Ξανθιώτη τεχνικού διευθυντή Βασίλη Τοροσίδη σε περίπτωση που καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο θα προκριθούν απευθείας στην Φάση των «16» της διοργάνωσης, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.

Αν τερματίσουν στη 2η θέση, θα παίξουν μπαράζ με έναν 3ο από τους ομίλους του Champions League για να προκριθούν στους «16», αφού ουσιαστικά η φάση των «32» έχει καταργηθεί.

Σε περίπτωη που τερματίσουν στην 3η θέση, θα παίξουν αντίστοιχο μπαράζ με κάποιον 2ο από τους ομίλους του Conference League με στόχο την είσοδο στους «16» της 3ης τη τάξει διοργάνωσης, ενώ στο χειρότερο σενάριο της 4ης θέσης ολοκληρώνεται η ευρωπαϊκή τους πορεία.

Europa League: Στα δύσκολα ο Ολυμπιακός με Αϊντραχτ, Φενέρ, Αντβέρπ |  Gazzetta