ΕΠΣ Ξάνθης: Εκτός Κυπέλλου ο Ορφέας Ξάνθης και ο Άρης Αβάτου

Σε αλλαγή της προκήρυξης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης θα προχωρήσει η διοργανώτρια αρχή.

Οσες ομάδες δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή μπορούν να το πράξουν ως τις 30 Αυγούστου. Ωστόσο, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης στην τελευταία του συνεδρίαση, στο Κύπελλο δεν θα λάβουν μέρος οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, δηλαδή ο Ορφέας Ξάνθης και ο Αρης Αβάτου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προκήρυξη, η συμμετοχή στο Κύπελλο ήταν υποχρεωτική για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής καθώς και της Α’ Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ είναι προεραιτική για τις ομάδες της Β’ και της Γ’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης.

Μάλιστα ο Ορφέας Ξάνθης και ο Αρης Αβατου πέρα απο την υποχρεωτική συμμετοχή υποχρεώνονταν να πληρώσουν και 70 ευρώ παράβολο, σε αντίθεση με τις ομάδες του τοπικού για τις οποίες έει καθοριστεί η συμμετοχή να ειναι δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης της 1ης φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης για τις 4-5 Σεπτεμβρίου μετατίθεται για την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου. Η κλήρωση θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή 3 του Σεπτέμβρη.